Kirje 1923-3-5, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kirjoitin eilen ja kiirehdin asemalle sen kanssa, mutta myöhästyin paraaksi, etten porttien kautta kerennyt saada sitä junan kylkeen, joten sekin kirje saapuu tässä postissa. Tässä surun kirje Knuutin Reetalle. Kyllä se oli tylsän näköinen Eelu parka ensin, mutta sitten se puheli aika järkevästi. Mutta kyllä se on heikon näköinen.Mitään erikoista ei tänne kuulu. Se Helsingin suojeluskunnan ja ylipäällikön välinen ristiriita on jonkun verran vakava, mutta uskon sen järjestyvän. Malmberg on oikeassa siinä. Perjantaina vastaan luultavasti välikysymykseen. Jos asiat hyvin menee niin mahdollisesti tulen Seinäjoelle maanantaiksi 12 pv mielisairaalan avajaisiin. Se on suuri laitos ja Björckenheim niin tahtoi minua sinne. Luultavasti en pääse livahtamaan tuolloin kotiin, vaikka tekisi mieli.
Lapsilta en ole saanut kirjettä. Pelkään sen Wienon terveyden vuoksi. Minä kirjoitan hänelle ja laitan rahaa. Tuliko Kapteeni hävitettäväksi. Myy niitä muitakin tuottamattomia, sillä minua hävettää viime vuotinen tulos karjasta. Siinä täytyy ottaa kovalla kädellä. Pane kassakirjaan menoksi se sahauslasku 2500 mk ja tuloksi minulta sama summa.
Harjoittelijoita olen ottanut Kurkijoelta Hautalan ja Mustialasta Assisen. Orimattilasta otamme kaksi. Silloin luulisi töiden luistavan eikä tarvitse päiväläisien kanssa rähjätä. Sänkyjä ja pöytiä meidän on huhtikuussa teetettävä useita. Laittakaa lankunpätkiä ja koivua kuivamaan, sillä niitä ei saa mäntypatsaisiin kuten viimein tehdä. Pyytäkää nikkari heti pääsiäiseltä. Tärkeintä on, että tarpeet tulevat heti orrelle kuivamaan. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”