Kirje 1923-5-11, Nivala

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Kivipelto on täällä. Hän ehdotti, että Mehtäläänkin tulisi yksi harjoittelija. Mutta illalla olivat harjoittelijat sanoneet, etteivät he oikein sinne menisi, sillä täällähän on sentään kaikki monipuolista, jota vastaan siellä on yksitoikkoiset työt. Ajattelin sitten, kun hänen harjoittelijansa petti, niin antaa olla ilman harjoittelijaa ja lähettää Antti. tuleehan sinne Ransu niin hyvä mies ja Antti ei ole huono hänkään. Täällä on maksettavia veroja 10600 mk ja sitten puolet kunnanverosta. Mistähän saamme varoja näihin? Se meidän maakauppa ei ole valmis, sillä kaikkia nimiä ei ole saatu vielä siihen.Junnu on kirjoittanut ja häntä kuletetaan siellä punaisten esikunnassa. Saa nähdä miten sielläkin käypi.
Kyllä se on kummaa, kun aina vain kylmää kovasti. Jäitä on patoutunut kovasti meidän kohdalle, vaan vesi on hyvin matalalla. Järjestä nyt nämä pojat, sillä pitäisihän tämänkin tasaantua.
Kirjoitin eilen lapsille. En viitsinyt mennä Ainon päiville, vaikka sinne pyydettiin monta eri kertaa. Kerttu kultamme ei ole terve, voi jos hänelle tulee vatsahaava, kyllä se muuttaisi hänen suunnitelmansa kokonaan. Niin on edessämme verho, ettemme näe tulevaisuuteen. Lämpöinen tervehdys omaltasi”