Kirje 1923-8-12, Helsinki

?? Helsinki Rakkaimpani! ”Kirjoitin Weikolle ohjeet lannanajoa varten. Lue sinäkin niin tiedät tukea häntä. Se työ käy parhaiten, kun hyvin järjestää. Kun tulee Kivipelto, niin on metsä ym. töiden vuoro. Tarmoa siis pimeänkin aikana. Lantatunkio pitäisi saada pois. Jos ne suutarit ovat huonoja, niin älä suutaroita muuta kuin mikä on tarpeen. Omille tytöille pitäisi kumminkin tehdä kahdet kengät, kun ovat saapia viime vuodelta yhdet.Matti Kontio joka asuu täällä kävi äsken luonani. Ostin häneltä 100 tyhjää säkkiä, kun sain helpolla. Ne tullenevat noin viikon kuluttua. Ei niitä kannata noutaa, mutta kulkeissa vasta ottaa. Oulun läänin Talousseuraan kirjoitin ja pyysin Saikkosta heti tulemaan. Painostin heti tuloa, ettei tule joulurauhaa häiritsemään. Juntunen kuten jo sanoin tulee tammikuun 2 pv. Se on talon tyttö Iisalmesta, mutta on ollut koulussa ja palveluksessa yhden vuoden ja nyt jatkokursseilla Karjanhoito-opistollakin. Ole nyt vaatelias Nannin suhteen, ettei pääse järjestys ja puhtaus hunningolle.
Terästin tulevaa karjakkoa, että kasvattaisi reipasta mieltä harjoittelijoihin. Wieno ei päässene saksan kokeeseen, kun on toiminut rehellisesti. Mutta latinassa on hän pärjännyt hyvin. Olen tyytyväinen hänen saavutuksiin, sillä rehellisyys maan perii. Itse hän kärsii, sillä haluaisi palkita meille menot ym. edistyksen saavutuksilla. Kertulle lähetin 300 mk pukua varten. Maksa nyt se viimeinen vero.
Mitä tuumit tulostasi? Nyt 4 pv sinun pitäisi olla täällä, kun meillä on Svinhuvfudin hallituksen juhla. Mielellään ne rouvat näkisivät Sinun, vaan siihenhän et nyt jouda. Itseni vuoksi en luonnollisesti sinua matkalle houkuttele, mutta on ruma, kun ei ole emäntää, kun juhlii. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”