Kirje 1923-9-22, Nivala

Rakkaimpani. ”Kiitos huolehtivasta kirjeestäsi. Koetimme ottaa perunaa vaan rupesi niin ankarasti satamaan, että täytyi tulla pois. Perunoita tulee niin vähän, ettei kuoppaan tarvitse panna ollenkaan, vaan kaikki mahtuvat tuvan alle. Woi tuota veden tuloa, kyllä taisi sataa meille tulvan.Niin puhuit siitä huutokaupasta. Luulen, ettei siitä tule mitään, sillä karjaa on teurastajille niin paljon kuin haluaa ostaa ja arvaat silloin että hinnat ovat halvat, kun karjanomistajien täytyy myydä mitä saavat, kun heiniä on vähän ja verot maksamatta.
Toivoselle en ole puhunut mitään, sillä hän kuuluu menevän kotipuoleen ja tarjolla on monta paikkaa. Kivipelto olisi tahtonut, että Toivonen olisi tullut Takanevalle traktorilla auraamaan niin hän olisi saanut varastaa oppia ollakseen mukana harjoittelijana auraamassa.
Nyt muurataan välikamariin, kyllä tulee muuriin kokoa. Ei sanonut muurari koskaan niin suureen kuoriin muuranneensa. Ei mahdukaan kaappi siihen muurin viereen. Katri jo nukkuu ja minä pistin raasun tänne kamariin, kun tulin saunasta, jossa oli kovin herttaista olla. Sade lyöpi ikkunoihin. Woi kun perunat olisivat kellarissa, vaikka onhan tuo kaura ja heinänsiemen vielä leikkaamatta. Odotan postia, että näen miten pojat ovat onnistuneet Oulussa.
No Isku pääsi kantakirjaan. Mitenkähän iloinen se Weikko on ja me kaikki olemme iloisia. Kuullaan kun Heino tekee selkoa ja sanoi että se täytyy olla hevonen, joka on neljä kertaa tarkastettavana. Nyt juuri pojat tulivat Oulusta. Kärryt näkyvät olevan kartanolla. Lämpöinen tervehdys omaltasi”