Kirje 1923-9-4, Nivala

Rakkaimpani! Kiitos kirjeestäsi ja rahasta, jonka sain nyt maanantai-iltana. Mitään erikoisempaa en tiedä kertoa. Rukiinleikko aloitettiin eilen. Koneellakin koetettiin, mutta kone ei toiminut oikein hyvin, joten siellä ei ennätetty laskea kuin kaksi sarkaa, nyt se on taas käyttökunnossa ja tietysti kävisi työ hyvin vaan ilmat ovat sotkeneet.Tämä tiistai on niin sumuinen, etten ollenkaan tiedä minkälainen ilma siitä selkeää. Miehet lähtevät nyt viikatteilla kaatamaan niitä lyhyitä sarkoja ja naiset jälkeen ottamaan. Tohveri Matti tuli töihin. Eilen oli leikossa Kusti Hourula eukkonsa kanssa, Mari tyttönsä kanssa, Elina Ankerman ja sitten oma väki. Iisakki on sairastanut hammastautia eikä ollut eilen töissä, Pirttiperä oli myös pois. Sanoivat, että hän oli aikonut ruveta ojaamaan kotipuolessa.
Oulusta Kerttu on kirjoittanut usein. Hänellä tuntuu olevan hartioilla vastuun huolet toisistakin lapsista niin kuin se onkin. Wieno ei aikonut lähteä Ouluun, sanoi vain, isän kanssa me semmoiset asiat ratkaistaan.
Olisipa ihana, jos pääsisit käväsemään kotona ja Wieno pääsisi sitten samaa matkaa. Odotamme. Assinen oli sanonut harjoitteluaikansa pian päättyvän ja kuului heti lähtevän pois, niin olisi mukava, kun tulisti omiesi luo”