Kirje 1924-1-15, Helsinki

Rakkaimpani! ”Lupasin tulla lauantaina kotiin. Nyt kumminkin voi tuloni siirtyä, jos tulee majanmuutto, sillä meillä on presidentin kanssa ristiriita eduskunnan hajotuksesta, joka voi johtaa siihen, etten ole enää pääministeri, kun tämän saat. Presidentti puuhaa juuri virkamieshallitusta suorittamaan tuota poliittista tekoa.Wienolle koetan hankkia sitten asunnon ja siirrän hänen tavaransa. Sitten tulen kotiin olemaan ainakin 3 kuukautta. Tammisen otin työnjohtajaksi. Hän tulee helmikuun alussa. Hakijoita oli 28, vaikka niin vaatimattomaan muotoon panin ilmoituksen. Karjakolle kirjoitan tänään.
Työ ei maista. Olisin pahoillani, jos en pääsisi nyt eroon. Presidentille tämä ei ole hyvä, vaan se on hänen asiansa. Tämä muistuttaa vanhoja aikoja, jos tulee toiset jotka tekee sen, minkä me kiellämme. Siinä nyt ollaan. Sosialistit ovat vaatineet hajautusta, mutta kauhistuvat tätä. Parempi olisi ollut, että presidentti olisi ottanut sosialisteja. Se olisi ollut parlamentarismia. En ehdi enempää Syd. terveiset Kyöstiltäsi”
Rakkaimpani! ”Sunnuntaina saa Weikko tulla noutamaan asemalta. Jätän talouden pystyyn ja palaan tänne sitten Wienon kanssa. Syd terveiset Kyöstiltäsi
Perjantaina saamme eron”