Kirje 1924-10-12, Helsinki

Rakkaimpani! Kirjoitin Weikolle nyt pitkästi. Lue se tarkoin. Wienon kanssa keskustelimme tästä paljon. Sanoit, että tuntuu oudolta, kun pojat lähtee. Minä pelkään tulevan suuren erehdyksen, ellemme ota ainakin toista. Minä suostuisin ottamaan molemmatkin, sillä tuskin olen ensi kesänä kotona. Tosin pelottaa suuret maksut, mutta kyllä se niin on maanviljelyksen kanssa, että ellei tarmokkaasti toimi, niin tulot yhä vähenee ja minä toivon heinän tulon hurjasti kasvavan ja kun tulee rautatie, niin voisi niitä myydä ulommas.Nyt on asemamme taantuva, vaan sen yli täytyy mennä toisin keinoin. Minä olenkin jo varustautunut tämän kuukauden tilejä varten. Sano pojille, että kirjoitan heille huomenna ja palautan myös heidän raporttiinsa. Kuten olen ennen ilmoittanut, koetan lauantaiksi päästä saunaan. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”