Kirje 1924-10-9, Helsinki

Rakkaimpani! ”Anteeksi, että moitin teitä eilen kirjoittamattomuudesta, sillä kirjeenne sain vasta kello 11 illalla asuntooni tullessa. Kivipelto on ottanut Aadan tallimieheksi, vaikkei Elfing nimeä muistanut. Hyvä on K pestata, koska Elfin tuntui pelkäävän, että on liian halvalla ottanut. Sen tähden on Weikon kysyttävä nyt heti Matti Tohveria ja Wiljoa, vaikka päättämisen lykkäisi viikolla, jolloin tulen kotiin.Irja Saalasti kirjoitti ja kysyi saisiko pojat tulla meille. Lupasin, mutta lopullisesti en sano ennen kuin Nykyrin asia ratkaistaan. Luultavasti saisi Irjankin sinulle avuksi, mutta siitä täytyy meidän keskustella voimmeko sitä ajatella. En pidä sitä luultavana.
Joki kai on aurauksen jälkeen karhittu, koska täytyy saveta. Weikon täytyy nyt kyntää Hernevainio ja se Wensun osuus, jonka jo alkoi. Kirjoitin Mustakalliolle sen koulun tarkastuksesta. Käy sinäkin tunnilla, että voit keskustella asiantuntemuksella M. kanssa. Huoneiden lämmityksestä, puhdistuksesta ym. täytyy meidän pitää huolta. Ei tullut tästä sovituksi Mustakallion kanssa. Eilen kirjoitin lapsille Ouluun.
Wienon näen melkein joka päivä. Pelkään, että hän syö liian harvoin. Olen koettanut pitää häntä mukanani. Kirjoittakaa nyt usein, sillä mieli on kovin kiinteästi niissä asioissa. Olisikohan se paikallaan, että se Mantilan karjakko tulisi. Pelkään sitä lieväksi. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”