Kirje 1924-11-22, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Minun ei ole tullut kirjoitetuksi Salanteelle, mutta teen sen ehkä tänä iltana. Kyllä se Heikin asia olisi pitänyt hoitaa kuten minä neuvoin, sillä meillä oli puhe, että minä maksan osuuskaupan laskun ja jos sinä olet kaiken Heikille maksanut, niin jää Juhola ilman, vaikka minä Juholalle kirjoitin sinun jättävän meijeritilistä Heikkiä varten 1500 mk. Kunnanveroa pitäisi myös maksaa, mutta meillä on joulukuun 22 pnä maatalouspankkiin 6000 mk, joka pitää myös varata, ettei tarvitse noin pieniä summia uusia. Siitä Wihannin asiasta selviinnyin häviöttä, sillä ne saivat kumminkin rahat.Karjakolta ei tullene lasketuksi koelypsykirjat, sillä se kuuluu olevan heikko laskemaan. Sen tähden on ne paras laskettaa Kanervalla, että saan tietooni keskilypsyn.
Olipa hyvä, kun sait siat myydyksi. Koeta saada ne vielä vähemmäksi. Mutta sitä Kultaruusua emme myy 1000 markalla, kun kohta poikii. Ja sitä paitsi tarvitsemme rahat veroihin. Soijarouheita täytynee ottaa vaikka ne ovat kamalan kalliita.
Ml. ministerit ovat saaneet eron ja uudet on nimitetty tänään. Vanha toverini Pekka Pennanen on nyt ministeri. Minun erehdykseni on jo sivuutettu eikä sitä kaikki pidä edes erehdyksenä, joten ei se minua enää kiusaa. Järjestä nyt asiasi, että tulet tänne 4 päiväksi ja kerää kaikin keinoin voimia matkaasi varten. Erikoista en tiedä. Tervehdykset Kyöstiltäsi”