Kirje 1924-11-6, Kotona

Rakkaimpani. ”Saalastin molemmat pojat tulevat tänne perjantaina ja Irja tulee tuomaan. Täällä on maa jäässä, ettei pysty enää peltotöihin.Lahattiin ne lehmät ja juuri saatiin lahatuksi, kun tuli pimeä. Lihat jäivät suolaamatta ja lampaat teurastamatta, joten Jussi tulee tänään viimeistelemään vaan ei hän enää Mattia tarvitse. Murtolan Erkki kävi kysymässä papereitaan.
Sitten tämä palanut 100 markkanen oli Murtolan isännän antama palvelijalleen. Tietysti raha oli palamatta silloin, vaan tyttöraukka heti toisten papereitten kanssa pisti pesään, jossa oli tuli ja huomasi sitten ison ajan perästä, että raha olikin mennyt takkaan ja tämmöisenä se sitten löytyi. Tyttö poloinen on Huitulan Heikin tyttö. Hänen äitinsä kävi pyytämässä, jos Sinä olisit niin hyvä ja katsoisit voiko tätä pankki lunastaa.
Iida tuli taas sairaaksi, joten on minulla hyvin kiire. Meijeristä olen kuullut, ettei perjantaisin tule kermaa kuin 40 l eikä lauantaina saata kirnuta ja Huippula sanoi, että meitä on 6 palkan nauttijaa kannattaako niin vähäsen joukon meitä elättää. Postiin kiire Wienolle tervehdys”