Kirje 1924-12-16, Kotona

Kotona 16/XII 24 Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Täällä ei ole yhtään lunta. Maa on toki jäässä, että jalkamies pääsee kulkemaan. Hevosilla ei voi ajaa kuin tärkeimpiä ajoja. Kyllä tämä on surullista. Puista alkaa olla ihmisillä hätä. Nytkin on mittari 2 astetta lämpimän puolella. Kun kävin Oulussa kuulin autossa, että on vaikea lähteä kärryllä niin syväraiteiselle tielle.Huomenna mennään noutamaan Wieno asemalta, vaan täytyy ottaa lyhty mukaan, ettei mene raviin, sillä on niin sysimusta pimeys, kun ei mikään valota vähääkään.
Lapset tulevat Oulusta torstaina. En pyydä autoa heillekään sillä joutavathan hevoset jalotella ja tienata, sillä autot ottavat tällä matkalla Ylivieskaan 35 mk. Asemalle oli tullut Helsingistä sinun nimelläsi kipsikuva. Se ilmoituskortti oli tullut jo silloin kun olin siellä H:ssä ja nyt minä sen vasta näin. Siitä oli jälkivaatimus 65 mk. En lunasta sitä, kun en tiedä onko se varmasti tänne tuleva, koska et ole mitään maininnut. Ja toinen asia on, ettei särkyvää voi ainakaan kärryllä kulettaa. Rahtimaksut tästä kuvasta 24 mk
Keskiviikkoaamu. Yhä on lämmintä 2 astetta ja kova tuuli. Risto kävi pyytämässä, että menisi häihin ja menee nyt Tuomisen kyytillä asemalle, kun Tuominen menee Wienoa Kiukulla hakemaan. Kassakirja on meillä lopussa, joten konttoja ei ole tehty kenellekään. Tervetuloa kotiin. Lämpöinen tervehdys omaltasi”