Kirje 1924-5-21, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi ja ahkeroinnistanne. Oli erittäin hyvä, että Weikko valvoi, sillä nyt olisi jälkipoltteiden aikana paha olla, ellei olisi ollut läsnä. Kun kaikkensa tekee, niin silloin on aina hyvä olla, vaikka vahinkokin tulee.Sepä oli ikävä, kun Kivipellon täytyi mennä. Mutta luonnollisesti oli hänen mentävä. Ja silläkin on puolensa, ettei kukaan luule itseään korvaamattomaksi. Tietysti on Kivipelto neuvonut Ransulle kaikki kylvöt. Ellei niin huomautan tässä, että Takanevalla kylvetään kauraan kaikki, jotka syksyllä kedosta aurattiin. Ja silloin saa mennä Ryönään kauran kylvöön, vaikka minä lupasin Kivipellolle, että saa samalla reissulla kylvää ne 6 sarkaa ohraan, jotka siinä kauramaan rinnalla käskin kylvää. Muu kaikki jää mahoksi siellä. Nyt kumminkin pelkään, että niillä menee liian kauan niiden ohrapeltojen ojia laittaissa. Lisäksi pitäisi siihen ostaa apulantoja. Ylivieskan osuuskaupassa on superfosfaattia 105 mk säkki ja ehkä myös kalia a`60 mk säkki. Laittakaa noutamaan sieltä se ohrahehto ja samalla ostakaa 2 säkkiä molempia. Superfosfaatin saa kylvää yli asti, mutta ne kalisäkit murasempaan päähän ja enin niille saroille, joille ei tullut savea. Jos riittää muualle niin murasimpiin paikkoihin kalia. Kaikesta tästä syystä saisi se jäädä Kivipellon tuloon, jolloin myös näette riittääkö siemen.
Lisäksi asemalle meno saisi lykkääntyä lauantaihin, jolloin luulen salin kaluston tulevan. Se ei mahtune yhteen kuormaan, niin ehkä apulantojen kanssa voisi myös osaa tuoda. Kuormaa järjestäessä täytyy ottaa huomioon, ettei mikään hankaa. Syd. terveiset Isältä”
Kotona perjantaiaamuna 21/V Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi ja kutsustasi. Lähden täältä lauantaina vaikka ei tulekaan vapaalippua. Kerron kaikesta kun tulen. Nyt on suvi ja lumi taitaa olla pian pois, kun ei ole kylmännyt. Korkein kylmyys oli eilen aamulla 8. Siis näkemiin tulen pian. Taivaan Isä meitä suojatkoon ja siunatkoon omasi”