Kirje 1924-5-5, Helsinki

Rakkaimpani! ”Odotin kirjettäsi tänään, mutta asunnostani ilmoitettiin, ettei tullut. Kenties onkin parempi, että osoitat kirjeet eduskunnan kansliaan, sillä minun täytyy entistä enempi asustaa puhemiehen virkahuoneessa, ja mahdollisesti saan ne käsiini nopeammin.Tänään kävi Harju rukka Sarjankylältä luonani. Sanoi tulleensa työansiolle tänne. Ei raukka pyytänyt nyt kuin 30 markkaa, jonka annoin. Pane se hänen konttoon. Aikoi kirjoittaa kotiin, että toisivat sen astian meille. Jos tuovat niin antakaa 50.-80 kg heiniä siitä.
Työmme on alullaan. Mitään erikoista en tiedä. Wienolla on mennyt kai työnsä aika lailla hyvin. Tämän viikon lopulla on hänellä pro exercitio saksassa ja latinassa. Sitten aikoo vielä tenttiä erikoisteoksen ennen lähtöä. Täällä sataa nyt kovasti, joten näyttää käännettä ilmoissa.
Miten iti ne kaurat? Siinä ylimmässä purkissa on 20 mustaa kauraa ja siinä lattialla olevassa purkissa 2+ valkoista kauraa. Pankaa uusia vielä, ellei tulos ole tyydyttävä. Kirjoittakaa usein. Ylivieskan osuuskauppaan oli tullut soijarouheita, joita on lehmillä. Sieltä voisi kuorman ostaa, kun loppuvat. Ajattelin ostaa niitä Agrosekoituksia, vaan antaa olla ja ostatte näitä rouheita. Laita Weikko noutamaan. Syd. terveiset teille Isältä”