Kirje 1925-2-18, Kotona

Kotona 18/II 25 Rakkaimpani! ”No nyt on kaikki jännitys loppunut. Näin, kun yksin ajattelen, tuntuu vaalin tulos pahalta. Taisi olla suuri putous entisestä lakimiehestä. Waan nyt on saatu maalaisliiton mies ja hän koettaa parantaa tätä asemaa, jossa nyt olemme.Lauantaina täytyi lopettaa savenajo, kun loppui keli kokonaan. Tiistaina puolen päivän aikaan rupesi satamaan lunta ollen lämpöä 2 astetta. Vieläkin nyt keskiviikkoaamuna tulee lunta ja vettä sillä nyt on kylmää 1 aste. Heiniä ja muraa on vedetty näinä päivinä. Koetamme tänään savikololle ja halolle. On vähän kiusallista talvea, kun vähän yrittää keliä niin heti loppuu. Sanoivat olevan paksusti lunta vaan kun se on mätää.
Wäkeä meillä on sama määrä. Tuominen kävi juuri neuvottelemassa töistä. Kanerva on kipeänä ja hänen täytyy mennä lääkäriin. Aliisi on myöskin tullut, ja hänkin tänään menee näyttämään itseään lääkärille niin kuin oli määrä viikon perästä tulla. Hän tuntee vielä kipua selässään, joten en usko hänen vielä pystyvän navettaan.On niin kummallista kun aina tulee vammoja.
Tapaturmavakuutuksen maksoin 405 mk. Sitten tuli palovakuutuksen Knuuti perimään se oli yli neljänsadan. Smalla näytin sitä paperia. Hän sanoi, että ne ovat vanhoja heitä takkaan, ei niillä ole mitään merkitystä enää. Täällä on Irja Saalasti vielä. Menee Ahvenanmaalle. Hänen aikomuksensa oli lähteä tänään vaan en vielä usko. Hän tahtoi poikain kontolle 400 mk. Vaan en voinut antaa kuin 200 mk. Aikoivat laittaa vaatetta. Menen laittamaan voileipiä miehille. Weikko menee nyt halolle, kun Kanerva on sairas. Jumala Sinua suojatkoon.omasi Terveiset Wienolle”