Kirje 1925-4-28, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi ja lupauksesta, että tulet pian kotiin. Lunta tulee taivahan täydeltä ja on niin kovin talven näköistä. Päätimme muuttaa Mehtälään keskiviikkona sillä 4 poikaa sanoivat olevansa Ylivieskan asemalla vappuaamuna neljän aikaan. Tänä päivänä laittelemme kaikki kuntoon lähtöä varten. Ei meillä sängyistä tule puutetta sillä Nannillakin on ollut talon sänky kuin syksyllä hänen sänkynsä jäi Mehtälään. Adele aikoi myöskin noutaa kotoa sänkynsä, sillä hänkin on ollut talon tamineissa. Junes ei ole vielä ilmoittanut tulostaan.En kirjoita paljon koska tulet itse kaiken näkemään. Kun nyt saisimme kaikki kuntoon sillä meillä on vielä kaikki sevon. Odottava omasi”
Seinäjoella 4/5 1925 Rakkaimpani! ”Jopa on kumma, kun se tulirokko heti meidän meijerimiehen kaasi. Olisi tainnut sittenkin olla paras, että olisi pantu vinttikamariin ja äitinsä hoitamaan. Mutta sen olette järjestäneet parhaimpanne mukaan.
Mehtälä minua huolettaa, kun siellä on sitä maitoa vähän. Parempi olisi ettei panisi sinne ehtymään lisää karjaa. Sano Lailalle, että meijeritili meni apulantoihin ja toisten pyöriin, joten emme voi nyt hänelle antaa vaatteisiin. Jos uhkaa mennä, niin sano tyynesti, että kyllä me palkan maksamme mutta ei etukäteen. Syd.terveiset Kyöstiltäsi”