Kirje 1925-8-21, Kotona

Rakkaimpani! ”Rahakirje on postissa vielä. Ajettiin rukiita kokoon ja niitettiin apilaa tupulle, yritettiin kauraa mutta vihantaa se oli ja jätettiin tuleentumaan.Weikon työ Mehtälässä on kamalaa sillä traktori putoaa väliin syvälle ja sieltä kiskottiin ylös. Hän sanoi sen olevan vaarallista ja ihmetteli miksi isä määräsi traktorin sinne. Tänä perjantaina sanoi sen tulevan kynnetyksi. Karhitsemista hän pelkäsi sen vuoksi että 3 karhia perään niin se paino on erilainen kuin auran paino ja vielä vaarallisempi ja hevosilla ei jouduta mihinkään. Kyllä minua pelottaa se poika. Oli hän itsekin epäilevä miten käypi vaan täytyy koettaa kuin isä on määrännyt.
Opettajan valitsimme Uudestakaupungista Warma Salmi ylioppilas syntynyt 1906. Palkkaa 600 mk ja vapaa ylöspito. Kirkkoherra ottaa hänet kotiinsa täysihoitoon 400 mk mutta sittenkin vuokraavat koko sen huoneiston meiltä samoilla ehdoilla kuin viime vuonna.
Illalla vasta annettiin valoa Jyrkästä ensi kerran siellä on ollut korjaustyöt käynnissä.
Tuntuisi olevan niin paljon puhumista. Lapset lähtevät ensi viikolla. Tuletko käväsemään kotona? Heidän todistuksensa ovat nimeäsi vailla. Lämpöisin tervehdyksin omasi”