Kirje 1926-1-24, Helsinki

Rakkaimpani! ”Eilen kirjoitin tulostasi, joten jäämme nyt vaan odottamaan. Tule ainakin perjantaina ellet keskiviikkona pääse lähtemään. Ajattelin jo tilata täältä sinulle makuupaikan torstaiksi vaan jätin sen kumminkin sinun huoleksi ja valtaan, ettei tulisi sinulle sopimattomalle päivälle, vaikka pidänkin torstaita viimeisenä sopivana lähtöpäivänä, jos vain terveenä olet. Warota tyttöjä pitämään tarkasti silmällä lämmityslaitteita. Tulipalo pelottaa, kun meillä on kaikki yhdessä ryhmässä. Kuulin Wienolta, että siellä oli ollut hevosenostajia. Mielestäni niillä on yksi liikaa, mutta kesällä ne kyllä tarvitaan. Älköön myykö, ellei saa tarpeeksi hintaa. Tipan saa myydä 4000 markalla. Kun Weikko menee sotapalvelukseen, niin traktoria ei voi aina käyttää ja hevosia tarvitaan.Lapsille lähetin tänään 500 mk, mutta Sinulle en matkarahoja lähetä, sillä Wienon vaatetukseen meni 1000 mk eikä se sillä vielä paljon kukkinut. Odotan tietoa tulostasi! Kyöstisi”
Kotona 26/1 26 Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Mitään erikoista estettä ei sinne tulemiseeni ole, joten voin lähteä täältä keskiviikkona. Jos niin sattuisi, että esiintyisi jotain voittamatonta niin sähkötän.
Mitään erikoista ei tänne kuulu. Lyyli vain tuli kuumeeseen lauantai-iltana. Pelkäsimme keuhkokuumetta vaan se taitaa mennä ohi. Hanna on ollut navetassa hänen tilallaan. Lumipyry oli täällä sunnuntaina ja tuuli kuljetti sitä taas melkoisiin kasoihin ja teki kelin tosi huonoksi. Karin ajoa jatketaan samalla lailla 7 hevosella. Savenajoa myöskin koetetaan jukertaa, vaikka onhan se mennyt paljon paremmin kun Weikko on mukana. Olisin toivonut, että Wieno olisi sanonut mitä minun pitää tuoda tullessani hänelle. Siis näkemiin omasi”