Kirje 1926-3-24, Helsinki

Rakkaimpani! ”Olen odottanut hartaasti kirjettä sieltä vaan turhaan. Tietysti voitte silloin hyvin ja katsotte, ettei ole mitään erikoista kerrottavaa. Mutta kaukana oleva aina odottaa. Mitään erikoista ei minullekaan kuulu vaikka jännitys on suuri virkamiesten palkkoja koskevan esityksen johdosta. Tänään tekevät välikysymyksen. Siihen täytyy vastata heti. Luultavasti saamme epäluottamuslauseen ja silloin on taas hallituspula. Tämä johtuu ml ryhmän sekaantumisesta hallintoon. Tätä ei tunne historia vaan tuomitsee Kallion II hallituksen saavutukset pienen pieniksi ja lyhytaikaisiksi. Kaikissa tapauksissa olen levollinen.Eilen ostin kaksi vaunulastia superfosfaattia poikkeuksellisen halvalla. Luultavasti tulevat sinne ennen pääsiäistä. Paras lienee ne ajaa myllyn luona olevaan lukolliseen latoon. Tietysti saisi osan viedä, jos sopivaa keliä on suoraan Mehtälään. Minä myyn siitä osan osuuskauppaan tai Salanteelle. Ottajia olisi maksamallani hinnalla vaikka joka säkille. Jos kumminkin on rahalla ottajia niin saatte myydä 77-83 mk säkki. Itselle jätetään 120 säkkiä. Otaksun olevan 100 kg säkissä. Hinta vaihtelee kuinka moniprosenttista se on 18% – 77 mk, 20% – 83 mk. Rahtia menee toista tuhatta. Ostan myös kalia samaisella yhteisostolla. Se lanta sieltä Kantolasta olisi ajettava aittojen väliin perunamaalle. Ostakaa Pikkukankaalta myös jos saatte. Wuorela kirjoitti ja oli käynyt katsomassa Kannuksessa poikia. Hyvin hän oli toiveikas. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”
Rakkaimpani! ”Tämän mukana lähetän vaalean ruskeaa silkkiä kultani rinnuksiin. Pelkään, että tämä on liian vaaleaa, mutta luonnollisesti oli minun vaikea värisointuja saada, kun en ole nähnyt pohjaväriä. Toivottavasti on tämä kumminkin lähempänä oikeaa kuin se harmaa kangas.
Sikosen isäntä kävi luonani täällä virastossa. Lääkärit olivat kyselleet varoja. Markku oli sanonut, että on niitä nyt vähän ja jos loppuu niin pyydän pääministeriltä. Onko se tuttu? On aivan ranni ja hyvin tuttu.
En voi sanoa vieläkään varmaa tulenko kopistamaan maanantaita vasten. Nyt rupean epäilemään, että se aitan myynti on huomenna. Ota selvää. Olipa paha jos meni huomaamatta. Se kalustokaupan sotku selvisi. Lähetän täältä 600 mk vaikka et lähettänyt laskua. Karjaahan voi pitää jo luuvan takana. Sinne pitää tehdä ringit, joista Härköselle puhuin. Syd. Terveiset Isältä”