Kirje 1926-3-26, Helsinki

(5?) Rakkaimpani! ”Olen ollut päivän jo töissä ja pian lähden jatkamaan. Muutamia seikkoja muistutan havaintojeni perusteella. Sano Posti Erkille, että Mehtälän posti tuodaan Heikkilään, sillä pojat katsoivat tämmöisen järjestelyn parhaimmaksi. Käy katsomassa Tammalan takavarvia, etteivät kylvä niitä liian märkinä. Sille varville kylvetään superfosfaattia, – Ei kalia. Mehtälässä pitäisi Ransun ja Leunun korjata ensimmäisenä Marjaanan vainion aidat ja tehdä siihen kunnollinen rinki ja rumpu. Terota tätä Weikolle, sillä puhuin hälle tästä.Markku lienee aloittanut Kivisaarella aidan panoa. Kun lehmät panette ulos, niin ensin sängille ja sen jälkeen sen rinnalla olevaan vanhimpaan hakaan. Ei siis tien varsille, jotka ovat nuorempia. Kolmanneksi Savimäen tykö ja sitten vasta uudemmille. Mehtälässä ensin yhden päivän antavat hypätä tässä haassa ja sitten Leholle, jossa on saraheinää, jota eivät syö myöhemmin.
Syntymäpäiväsi johdosta lausun onnitteluni. Eläköön äiti! Pehkonen tuli sisään. Häntä yritetään tänne asutushallitukseen, mutta kuuluu vastustavan. En ehdi enempää. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”
Rakkaimpani! Minä koetan päästä perjantai-iltana lähtemään. Lauantaina pitäisi Weikon tulla Ylivieskaan ja tuoda tullessaan kaikki Pentin velkakirjat ja rahaa niin paljon kun voitte saada. Tosin rahanne menee leseiden maksuun, mutta jos sattuisin tässä tarvitsemaan, niin hankin leseisiin. Hyvä olisi tuoda myös Einon velkakirja, jos onnistuisin tässä kaupassa uittamaan ne hänen äidille. Tavatessa voimme jatkaa. Toivon, että saan kotiinkutsun. Tervehtäin Omanne”
JK Kirjoitan Kertulle ja kehotan tulemaan kotiin, että sunnuntai-iltana voimme lähteä tänne”