Kirje 1926-4-13, Nivala

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi! Wuorela tuli illalla. Oikein pelottaa se juhlallisuus. Saa nähdä miten kaikki menee. Woi, voi kun on yhtä jäykkä talvi. Nytkin on 8 astetta ja taivas niin synkässä pilvessä. Miehet kai menevät Sarjanahteelle ja Wuorelakin menee sinne.Teliini korjasi nyt tuvan kellon ja näitä kamarienkin kelloja ja peri 150 mk. Sen Pekka Hakolan saamme tänä aamuna noutaa nikkariksemme. Suutari on myöskin.
Sitä maitokauppaa en ole halukas tekemään, sillä on hän nyt ottanut Kankaalta maidon vaan sanoi, ettei se joudu aina siihen aamujunaan ja niin tulee maito vasta illalla sinne. Wuorelakin sanoi, että se on niin hermostunut, että tuskin sen kanssa pärjää kunnollisesti kukaan. Panen maidon hinnaksi 2:50, jos niin vähän pitää kulettaa ja taas suurta maitoa eivät tytöt kuuteen mennessä ennätä oikein lypsää.
Kävin eilen heti kun sain kirjeesi nimismiehen luona. Weikko käytti illalla nimismiestä siellä kololla? ja pian kai on paperit kunnossa ja saan lähettää ne sinne. En tunnu osaavan nyt kirjoittaa. Miehet tuossa puuhaavat lähtöä. Katrin luo menen läksyjä lukemaan. Jumala suojatkoon Sinua. omasi”