Kirje 1926-4-21, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Keli alkaa loppua vaikka öisin kylmää kovasti. Nyt saatiin sahaus käyntiin, joten 7 miestä meni Jyrkän myllylle ja yöllä kuuluivat meille höyläävän. On hyvä, että saadaan ne sahatuksi ja rekikelillä kotiin vedetyksi. Eilen vietiin ne heinänsiemenet, jotka määräsit 70 kg asemalle. Weikko on vielä hevoshommissa, joten hän ei jaksanut Sinulle kirjoittaa.Sonnia kävi Lankilan isäntä katsomassa ja hän oli ihastunut niihin. Määräsin Jymystä 1000 mk ja hän pyysi, etten sitä myisi muille, tulen katsomaan ensi viikon lopulla. Ja hän käski kysyä halvennetaanko yhtään, kun kuulet kuka on ostaja, vastaathan heti tähän.
Suutari on jo Härköselle saanut nahkasaappaat. Nikkari laittaa kaappeja miesten puolelle. Ida on meillä nyt pyykissä ja hommaa Mehtälään. Maijakin kuului olevan näillä mailla ja kuului olevan vähän aijetta, jos pääsisi Mehtälään. Täällä ei hän ollut puhunut mitään.
Olen hiukan ollut väsynyt. Tuntui kuin minun pitäisi mennä vuoteeseen, vaan ehkä nyt menee ohi. Wein heti Olkkoselle kaikki ne paperit ja hän sanoi, ettei niitä oltu huomattu ollenkaan ja niin heitin ne kuitit. Malilalta sain myös kuitit samana maanantaiaamuna kuin Sinultakin. Käyn kysymässä Olkkoselta tänään mitä sanottiin, sillä valtuuston kokous oli tiistaina. Kirjoitan heti mitä kuuluu ja tietenkin Weikko kirjoittaa myöskin. Jumala Sinua suojatkoon. Wienolle terveisiä äiti”