Kirje 1926-5-28

Syntymäpäiväni aamuna 28/5 26 Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi ja onnittelusta! Täällä on yhtä kylmä ilma ja kuiva. Yhtenä päivänä satoi lunta vaan se sulasi heti. Ei siis mitenkään voi panna vielä lehmiä ulos. Weikko koetti ojapaavoa vetää traktorilla vaan se ei onnistunut, sillä ne mäntärenkaat ovat löysät, joita hän käytti Ylivieskassa. Weikko kyllä epäili löysyyttä ja olisi tuonut ne Kokkolasta, vaan ei saanut. Muutamia ojia he saivat vaan kun petrooli ja mobiliöljy menivät sekaisin niin on se kamalaa.Härkönen on Mehtälässä kauran kylvänyt ja siihen etusuon palaseen oli mennyt 35 htl siementä. Nyt he ovat ruvenneet ohramaita muokkaamaan. Markku latoo täällä aitoja. Mehtälästä tullaan noutamaan jauhoja ja perunansiementä. Lennu tulee noutamaan, kun hänen hevosensa pari vetää jyrää. Härkönen on niin huolekkaan näköinen, sillä häntä rasittaa työnpaljous, kun kaksi päivää meni Mehtälässä. Wuorela kirjoitti ja sanoi paiseen korvansa juuressa jo puhenneen, vaan täytyy vielä leikata korvaa, joten sanoi viipyvänsä muutamia päiviä vielä.
Meidän yksi viimeksi poikinut lehmä Elo täytyi antaa eläinlääkärin tarkastettavaksi, sillä yhdestä nisästä ei karjakko saanut maitoa pillilläkään. Kyllä eläinlääkäri sai vaan aikoi käydä leikkaamassa, kun sanoi ruston kasvaneen tiehyeeseen ja hyvin voi sen leikata. Saa nähdä onnistuuko se hyvin kyllä hän vakuutti.
Mirjamista pidän kovasti. Hän tuntuu niin omalta, kun äiti on lapsuuden ystävä. Weikko kirjoittaa Kalervolle ja pyytää Oulusta niitä renkaita. Lämpöisin tervehdys omaltasi”
Päiväämätön Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi! Tämän mukana lähetän Heikinheimon kirjeen. Luulen, että Wienon olisi mentävä sinne mahdollisimman pian, sillä metsä rupeaa nyt tuoksumaan koko voimallaan. Täten joutuisi hän pikemmin kotiin. Kirjoittakoon sinne mahdollisimman pian ja ilmoittakoon tulopäivänsä. Panen mukaan tähän avaimen. Toisia lienee kotona, kun haette, jotta saavat sekä Wieno että Weikko lukollisen matkalaukun.
Se salaojitus olisi paras toimittaa niin joutuisi se pelto vihantarehuun. Niitä kuusenoksia voisi käyttää myös siihen. Ottakaa Markku poikineen tai joku muu mies avuksi. Kun se kenttä on pullo, niin täytyy pitää silmällä, että ne tulevat vetäviä. Tervehdykset Isältä
JK Etkö voisi tulla tänne levähtämään, kun Weikko ja Wieno lähtevät. Eikö Kerttu ja Kaino voi hoitaa edes pari viikkoa emännyyttä, sillä minäkin tarvitsen emännän.”