Kirje 1926-6-5, Helsinki

Rakkaimpani! ”Paras oli, että Wieno lähti heti. Tietysti kotoinen ympäristö olisi häntä virkuttanut, mutta varmalla myös uuvuttanut. Heikinheimon uskon hänen ottavan isälliseen hoitoonsa.Mitä Kuopioon tuloosi tulee, niin lähde sieltä lauantaiaamuna. Hankin sieltä asunnon, josta annan tiedon ennen lähtöäsi. Kirjoitin etten vaadi sinua tänne vaan tulen Juhannukseksi sinne. Jos kumminkin katsot voivasi olla kotoa niin kauan poissa ja haluat jo Juhannuksena Weikon luona käydä, niin mennään Sortavalan laulujuhlille, johon mielelläni menisin vaan josta kodin vuoksi kumminkin aion olla poissa. Kun Ingman lupasi Juhannuksena olla täällä. Kesäkuun 9-15 päivään hoidan presidentin virkaa myös, jolloin en pääse sinne lähtemään ennen 23 päivää. Tuntuisi vaikealta olla kotona käymättä heinäkuuhun. Mutta eihän siinä ole kuin viikosta kysymys, jos tulisi vasta heinäkuun 4 p:ksi. Tuumi tätä. Woishan ajatella, että kävisimme Weikon luona esim. heinäkuun 11 päivän tienoilla. Tosin laulujuhlien aikana saisi 25 % alennuksen, mutta ei se saa määrätä tätä matkaa. Kirjoita pian ja paljon. W. 1914 olimme Juhannuksena Kuopiossa ( ja sitten 1915). Tuliko lakistasi kunnollinen? Saatko vaatteita sieltä?
Weikkomme lähtee siis tiistaina. Käske ostaa makuupaikka Kuopiosta Kouvolaan, niin ei tule kovin uuvuksissa kasarmille. Silloin saa nukkua, sillä sotilasvaunussa ei saane rauhaa.
Kyllä se huonekalusto on hyvä. Ostin sen mahonkisen, vaikka oli kalliimpi. Mutta ikuinen. Raha-asiamme menevät niityn ajaksi rempalleen vaan täytyy ne hoitaa parhain päin. Sydämelliset terveiset Isältä”