Kirje 1926-7-16, Nivala

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Eilen ei satanut. Mentiin niittämään kahdella parilla vaan toisen koneen terä katkesi ja viottui muutenkin vaan seppä sen tänään korjaa.Perjantaiaamu on kun tätä sepustelen ja kun nousin ylös satoi melko kovasti vaan nyt selkeni. Kumminkin kulkee taivaalla vehmaan näköisiä vesihöyryjä. Saa nähdä miten käypi. Härkösen kanssa sovittelimme niin, että pöyhimäkoneella varistetaan heinistä vesi pois ja ruvetaan panemaan heti seipäille ja iltapäivällä napitetaan, jos seipäät eivät piisaa. Heiniä kokoon emme saa tällä viikolla, kun nuo sadekuurot kulkevat. Puutarhat olivat jo niitetyt, kun käskysi saapui. Mehtälässä eivät olleet aloittaneet eilen, vaan nyt ovat Haalla kaatamassa. Wuorela sanoi pelkäävänsä kovasti tätä heinäaikaa eikä suotta. Täällä se kyllä paremmin menee, vaan jos ei Ransu ole Mehtälässä avulias, niin haittaa se kovasti Wuorelan puuhia.
Tämä kuitti jäi panematta, kun en tahtonut saada sitä kirjettä postiin joutumaan. Turnes tulee tänään lopullisesti harvennetuksi. Polkan jalka on melko hyvä. Ei se nilkuta ollenkaan. Wieno on pitänyt huolta sen hoidosta. Weikolle on lähetetty kello. Koetamme parhaamme ja sitten kun ei vain mene asiat hyvin, niin emme voi mitään. Muurari otti, kun oli neljättä päivää 140 mk. Ja sanoi, että lupasit heinänsiemenet 12 mk. Kirjeessä oli 13 mk. Sitten aikoi hän sinulle kirjoittaa jostakin omantunnon asiasta, joka häntä painaa.
Väki on syömässä. Pitäisi joutua katsomaan miten se lähtee, vaikka se venyminen kiusaa. Puuhaamme teille simaa 25 päiväksi. Riittäkö 100 litraa? Touhua täysi omasi. Korkein suojatkoon Sinua”