Kirje 1926-7-17

Rakkaimpani! ”Waikka ette saa tätä kirjettä paljon ennen, kun itsekin tulen. Saadaksenne varmuuden tulostani. Ilmoitan saapuvani kotiin maanantain kello 4:10, jolloin varannette hevosen asemalle luoksenne rientävälle. Isälle”Kotona 17/7 26 Rakkaimpani! ”Täällä on nyt sekavat ilmat. Eilenkin rippasi päivälläkin vettä vaan oli niin kova tuuli, että se puisti heinistä veden ja siten saatiin seipäille heinää niin paljon kuin seipäitä oli ja nupille pantiin niin paljon kuin kerettiin. Joelle menee tänä aamuna yksi pari niittämään. Jos vain ei sada niin puolelta päivin joutuu toinenkin kone sinne. Wiime yönäkin on satanut, sillä neljän aikaan, kun olin yläällä satoi oikein tohisten. Nyt juuri ovat miehet syömässä ja hiljalleen satelee, vaan näyttää siltä, että selkenee. Iisakki ja Aulu ovat vielä aittaa laittamassa. Ei Iisakki ollenkaan taivu sikalan korjuusta puhumaan.
Tänään aikoi seppä meillä tähän kyytiin lopettaa työt ja onhan se luonnollistakin, kun on niin paljon taloja, jotka odottavat häntä. Mehtälän töistä en nyt tiedä, vaan on sieltä käyty niittokoneen osaa sepällä korjauttamassa. Eilen puolen päivän aikaan Wuolle käpäsi pyörällä. En tiennyt käynnistä, että olisin kysynyt. Kalervo sanoi tämän käynnin vasta kun Wuolle oli mennyt. Sen tiedän, ettei siellä ole vierasta väkeä muuta kuin Ransu.
Kun Niilo teki maalia liiteriin, niin se oli aivan sopimatonta siihen, niin me valmistettiin siitä maali sinun kamarisi lattiaan ja pyyhitään yhteen kertaa. Niilo kyllä osaa. Mitään erikoisempaa en nyt muista. Polkan jalka vain paranee. Tänään aikoi eläinlääkäri käydä sitä vielä katsomassa. Lämpöinen tervehdys omaltasi”