Kirje 1926-7-5, Kotona

Rakkaimpani! ”Polkan jalka on kipeä tietysti, vaan hevonen syö ja on aivan terveen näköinen eikä kuumetta ole siinä jalassa, mutta kovasti on se ajetuksissa. Polkkaa pidetään luuvan takana ja siellä se syö. Iisakki oli niittänyt apilakedolta eilen ja siitä oli seuraus, että jalkaa oli vaikeampi liikuttaa. Ei lääkäri ole käynyt katsomassa sen jälkeen ja hän onkin ollut Haapavedellä. Woi kun tämä oli paha asia. Seppää emme ole vielä saaneet. Kyllä sekin asia kiusaa.Kyllä kaipaan taas Weikkoa, sillä Taulu joka oli neuvottelussa sanoi, että hevoset ovat taas miltei kaikki kengittä, sillä ne ovat kaikilta tippuneet pois, vaikka vastahan ne Härkönen löi kenkään. Luulen, että Taulusta tulee työnjohtaja vaikka tämähän oli ensimmäinen aamu. Tuntuu, että Härkösen pitäisi tulla pian kotiin. Porsaita on 13 ja emolla on tosi halu hoitaa ne. Wuorela lauantai-iltana nipisteli porsailta torahampaat pois ja niin saa ne ruokaa enempi emältään, kun eivät raatele tuttejaan.
Olin nyt sunnuntaina Wuorelalla kylässä ja täytyy sanoa, että siellä on herttaista väkeä. Hanna piti humooria yllä ja niin sievästi kysyi niin, että kenen kyytillä sinä olit kun siellä ja siellä rekiretkellä käytiin ja minä olin Kyöstin kanssa. Sanoin serkkuni Niemelän Heikin ja veljeni kanssa.
Hanna menee pian pois nyt täältä ja niin meinasimme, ettei hän koskaan enää tule käymään täällä. Tuntuu kuin olisin kuukauden ollut pois, niin oli sunnuntai somas. Hilma Säpyskä tuli lauantaina tänne. Rakennusmiesten homma menee hyvin, sillä aitta on katossa ja nyt mentiin lankkuja höyläämään. Ja Iisakki sanoi, että heti ruvetaan niitä panemaan seiniin. Tytöt ovat aina pellolla, kun vähänkään saavat aikaa. Saa nähdä tuleeko karjakko kotiin nyt tällä viikolla, sillä tytöille oli hän tuumannut, ettei kuukausi ole liian pitkä loma.
Kalervon luvut minua niin äärettömästi huolettaa. Korkein suojatkoon Sinua kaikessa. Lämpöinen tervehdys omaltasi”