Kirje 1926-9-28, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi! Etkö voisi lainata Heinolta ryskyä, jos siellä puinti on pysähtynyt pitemmäksi ajaksi, sillä se Mehtäperän ryskyn käyttö voi tulla kalliiksi. Kylläpä se oli paha, etteivät seppä ja Iisakki heti laittaneet valatteelle, kun muuten korjasivat sitä. Olipa hyvä, että järjestit sen lahin heti. Toivottavasti panitte ammeeseen puolikymmentä. Se vaikuttaa keskilypsyyn ym. terveellisesti. Soita Rättyälle haluavatko ostaa Jymyn. Ellei niin ilmoita sille Lankilan isännälle, että sen saa nyt 1500 markalla, jos haluaa ostaa. Kun Rättyä ei ole käynyt niin voisi kai sen ilman muuta myydä muille.Parin päivän päästä saan rahaa, mutta ne pitää säästää palkkojen maksuun, joten veroja emme saa ennen kuin saamme rautatien alle jäävistä maista.
Helsingin Sanomista voit lukea havaintoni Konnunsuolta. Se herätti täällä Helsingissä kokolailla huomiota, sillä harvat tietävät millaisella vauhdilla raivataan siellä soita ja rakennetaan taloa. Järjestäkää nyt se perunamaan kyntö ja viimeisten riihien puinti, sillä se Lagus on huono naapuri. Mutta kyllä pitäisi Ruostesaaren olla heinänsiemenriihessä. Ehkä Iisakin panette myös ellei toinen harjoittelijoista mene sinne. Karjalaiselta sain kaikkien allekirjoittaman kiitoskirjelmän. Hyvin tuntuivat olevan kiitollisia.
Se hevosien myynti minua huolettaa. Ehkä kirjoitan Haapalan Joonaalle, että saa ostaa laukkinsa takaisin. Jos saat sillä 2700 mk, joka annettiin, niin anna mennä. Hyvä olisi jos saisit myös kaksi tuntuvaa kaupaksi. Nahat lienet myynyt Juholalle. Hän lupasi a`9 mk kilosta vuodista. Myy ne sillä on parkituita paljon ja lisäksi näiden vanhojen lehmien nahat ovat kovin huonoja. Lieneekö Wuorela puhdistanut ojat juurakoista ennen kuin Paavolla ajetaan. Muuten voi tulla vahinkoja. Ojat olisi pitänyt ajaa ennen aurausta, mutta Wuorela näkyi aikovan kyntää ensin. Muutenhan se sopisi vaan hevosien on paljon vaikeampi vetää. Ette lienee Mehtälässä Paavon eteen 4 hevosta laittaneet, sillä siellähän on 6 jo ennestään sen eteen käypää. En ehdi enempää, sillä kirjoitan sille Rajaniemelle niistä lehmistä ja hevosista, sillä se voisi hyvinkin ostaa. Odotan usein kirjeitä, sillä minulla on koti-ikävä. Tervehtäin Kyöstisi”