Kirje 1927-10-24, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Täällä on pakkasta 16 astetta siis ei pystytä maatöihinkään ja eihän ole miehiäkään. Se Eskolasta otettu mieshän toi pestinsä pois ja Eljas lähtee reissuun, kun Weikko nuhteli vähän hevosten puhdistuksesta ja Martti on sairaana.Weikko reippaasti toimii. Saa nähdä miten onnistuu miesten otossa. Mehtälässä ovat työt hyvällä kannalla. He ovat sen puutarhamaankin kuokkineet. Ja kylmä nyt on jo Mehtälän elukoillakin niin pitää pian muuttaa sieltä pois. Kalervo lähtee sinne tänä aamuna niitä hakkuutöitä suorittamaan. Iisakki käyttelee myllyä ja se pyörii hyvin vaan aivan on vielä käytetty eläinten jauhoja eikä ihmisille vielä ollenkaan, kun niitä on vielä, vaan ei kovin paljon.
Kerttu puuhaa navetassa. Kyllä se sittenkin on ihana asia, kun hän on kotona. Lahtieläimet ovat vielä järjestämättä, vaan Kertun kanssa me voimme kaikki tehdä hyvällä omallatunnolla, kun katsomme kirjoista ja nyt hän on seurannut niiden lypsyjä ja kehitystä.
Sinähän tuletkin ensi pyhän aikaan kotiin tilittämään väkeä. Tuntuu niin hyvältä taas odottaa Sinua. Wienolle terveisiä. Miten hän tuli raskaine taakkoineen sinne? Oulusta eivät ole mitään kirjoittaneet. Miten siellä kin asia kehittynyt. Lukkarin vaali täällä on ja körttiset ovat kovasti puuhassa keskimmäistä ja sen äänimäärä oli eilen ollut 150 edellä. Kolmas ei saa paljon ääniä vaikka tämä päivähän sen ratkaisee. Waaliin otto on laimeaa. Lämpöinen tervehdys omaltasi”