Kirje 1927-2-22, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kirjoitin eilen kihlakunnantuomarille ja pyysin rasitustodistusta, jonka pyysin Sinulle lähettämään jälkivaatimuksella. Luulen menevän niistä toista tuhatta markkaa. Ilmoitan sen tähden, että tiedät lunastaa. Toivottavasti löydät ostot Heikkilän maasta, sen jonka saimme ostettuamme Jenniltä ja Heikiltä. Mehtälästä taas ovat kai molemmat ostot yhdistetty yhteen ”vastaan”. Myöskin panen valtakirjan, jos sattuisi Kruununvouti maksua vastaan tarvitsemaan. Tänään lähetän Maatalouspankkiin sen 6000 mk, jonka lainasin tulo- ja omaisuusveroa varten. Myös lähetän lapsille rahaa, että Kalervo uskaltaa ottaa tunteja. Olisi se siunattu asia, että pääsisi V:lle luokalle.Sain juuri kirjeesi, josta kiitos. Olen iloinen, että kirjeeni jouti oikeaan aikaan Y:lle. Eikö ollut kaunis piirre, ettei ottanut ylitöistä. Ei ole semmoistakaan ollut. Maksa aina ylitöistä noin 2,50 tunnilta, sillä se innostaa. Olipa järkevä se Jussi, kun ilmoittaa milloin kuljetaan metsään. Me hakkuutamme hänellä Savimäen saran puolelta, vaan en ole siitä vielä mitään puhunut Y:lle. Sitten vedetään järkiään, kun Jussi hakkaa. Siellä on suuria haapoja. Sanoipa Iisakki hyvin Tuomaalalle. Kyllä Heino on saanut yllykettä T, kun hänkin aikoi lähteä. Kyllä ne ymmärtävät vähän. Eihän siitä tule kuin päivän häiriö, kun pari miestä lähtee. Wuolle tulee kuun janassa. Hyvä niinkin. Kyllä minun pitäisi pistäytyä kotona 6 p maaliskuuta, sillä olisi niin paljon käsin näytettävää Wuolteelle.
Sinulle ja neiti Kalliolle on uudet kutsut täällä 12. päiväksi, vieläpä vapaat kyytit. Siis Kerttu voisi käydä täällä kutsuissa ennen kirjoituksia. Tuumimme tätä Wienon kanssa. Lähetän tämän mukana valtakirjan rahojen nostoa varten. Rahat viet juoksevalle tilille Pohjolan pankkiin. Väkirehujen maksu 21 p ja sen Honkasalmen velan maksamme pois. Loput tarvitsemme apulantojen ja puimakoneen ostoon.
Knuutin Aade saa pitää aittansa, sillä en välistäisi kuin 2000 mk Wiemme sen pienen aitan Mehtälään, jonne olen suunnitellut tällaisen sijoituksen. KUVA.
Tämä työ ei nyt innosta, sillä mieli on vain kotoisissa tehtävissä. Sain kirjeen Wuolteelta, josta näin että hän on tullut sinne. Nyt miehiä on riittävästi savenajossa kuten arvioin tulevat 5 miestä toimeen. Toisilla on ollut liikaa hevosia, vaan voinevat liikuttaa kaikkia. – Mahtaneeko savenajo loppua Joelta tällä viikolla? Ei ainakaan kesken saa lopettaa, sillä ylävarville saa panna verrattain tiheään. Käske Iisakki, joka on vanha savenajaja tarkastamaan onko riittävästi. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”