Kirje 1927-2-24, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Kantolan Aaku tuli Oulusta pois jo ennen kuin sai lähettämäsi rahan. Kirjoitin Kalervolle, että hän käy postitoimistossa ja pyytää kääntämään kirjeen lähettäjälle. Se tuli ja oli sisässä 200 mk.Kertulta sanoi kirjeen, jossa hän pyysi veroihin rahaa, kun oli jo käyty karhoamassa ja puitakaan ei ollut ollenkaan. Panen tämän rahan, joka jo kävi Oulussa ja 100 mk lisää, että saavat pikemmin kuin isältä, koska se tarve oli kiireellinen. Wuolle tuli ja on työssä ja toimessa. Eilen miehet lastasivat kaksi vaunua olkia. Olisivat lastanneet kolmannenkin vaan eivät saaneet vaunua käsiinsä, vaan iltajuna oli siirtänyt sen lähemmäksi, niin työnjohtaja on lastannut sen tänään. Leunu menee noutamaan kivejä, kun sieltäkin on ilmoitettu, että niitä saa ruveta siirtämään. Eemeli ja Wuolle menevät heinään. Ja Eemeli menee iltapäivällä Mirjamin kanssa Sieviin niin kuin silloin puhuttiin. Tämän matkan suon heille ilolla, sillä Eemelillä oli eilen niin tiukka paalien veto Mehtälästä, ettei joutanut noutamaan heiniä navettaan ja tänä aamuna hän sitten ennen syöntiä haki kuorman luuvalta, että tytöt saavat aamuruokinnan toimitetuksi. Savi tulee Joella ajetuksi tällä viikolla. Amali siskosi oli tullut Kivimäelle ja sairastukin lentsuun. Kävin käskystä häntä katsomassa. Yrjö on kotona ei mitään puuhaa. Kehotti kovasti ottamaan sen varsan ja Jaakon työhön. Jaakon lupasin tulla maanantaina, sillä lehmäin periä on korjattava ja eiköhän meidän pitäisi laittaa toinen kivirekikin ja sitten niitä kaappeja, joista täällä käydessäsi keskustelimme.
En ole pyytänyt veljeäni meille, sillä tuskinpa hän oikein jaksaa ottaa kiinni työhön, koska kuului suunnittelevan Australiaan menoa. En ole häntä nähnyt sitten kun meillä kävi, vaan kuulin, että Wierimaan seppä on Pirttiperässä ja Juha on hänellä toverina.
Käskit kopioida niitä maakirjoja. Koetan katsella vaikka en niistä ymmärrä vaan ehkä se menee ja menen sitten Olkkosen luo kysymään lisäneuvoja. Eilen oli vähän pyryinen ilma, kun lastasivat, vaan pojat sanoivat, ettei se mitään haitannut. Emme maksaneet täällä rahtia, kun ei ollut mitään puhetta. Työnjohtaja aikoi kirjoitta Sinulle huomenna näistä olkilähetyksistä. Joudutan tämän postiin. Minusta tuntuu kuin olisit huonosti voipa? Korkeimman suojelusta toivoo omasi”