Kirje 1927-2-25, Helsinki

Rakkaimpani! ”Odotin ikävällä aamulla kirjettänne, mutta ei tullut. Hyvin lienee asianne. Minulle ei myöskään mitään erikoista kuulu. Tutkipa keskiviikon Turunmaa, siellä oli mainio murrepakina, jossa oli sinustakin. Se lausuttiin minulle Turussa käydessäni, vaan en ole nähnyt painettuna. Myös tiistain lehdessä on minulle omistettu runo. Leikkaa ne muistoksi. Se murrejutun tekijä on merkillinen mies. Se jutusteli päivälliselläkin kaikki terävimmät kohdat puheestani ja sen merkityksestä kuulijoihin. On niitä merkillisiä ihmisiä.Päivällä tulikin kirjeesi, josta kiitos. Ei niin pieni kivenajo kannata ruveta uusia rekejä tekemään, sillä tavallisilla ykkösreillä voi ne ajaa. Oli hyvä, että sait Jaakon sinne, sillä sellaisella miehellä on aina työtä. Siellä on mm. kaksi uutta rekeä raudoittamatta kalustoliiterissä. Raudat ovat ostettuna samoin savirikot (tuvan sängyn alla) ja ruuvit. Myöskin on siellä muistaakseni yksi etureki, johon saa laittaa raudat. Heinistä ja oljista ei makseta rahtia siellä. Se on ostajan maksettava. Kivenajossa täytyy aina olla 3-4 miestä, että saavat helposti kuormat. Tiuhtiamia voi käyttää kyllä. Onhan teillä miehiä, kun Tuomaalakin on ja voitte pitää Wiljoa ja Leunun tarvitsette. Onkohan rimat tuotu kotiin? Olisimme ne tarvinneet salaojiin. En pidä siitä, että on korkea sahapalkka ja rimat jätetään sinne.
Amalille kirjoitin pari päivää sitten ja kyselin millaiset paperit Yrjöllä oli. Minä soisin hänelle sen paikan, jos uskaltaisin puuhata. Mitä Isonkosken asiaan tulle niin on se meille sopimaton, eikä toisen puutteen vuoksi viitsi ottaa. Anna sen Jaakon laittaa Muhjalan vinttikamariin kirjakaapissani oleva lukko, sillä mielestäni on ikävä kun sinne pääsee muilla avaimilla. Myös vintin ulko-oveen pitää panna lukko.
Pyhänä kirjoitin Y:lle ja W:lle ohjeita. Arvelit minun olevan huonossa kunnossa. En ole kipeä, mutta minua ei kiinnosta yhtään tämä työ. En tiedä onko se vanhuuden merkkiä vai mitä, mutta käyn hitaammaksi toimimaan ja ajattelemaan ja sen tähden haluaisin kotiin, jossa tuntuisi olevan hyödyllistä työtä. Kuulustele nyt rautatierahojen maksusta, että tiedät mennä sinne. Jos moittii rasitustodistusta, niin sano, että siellähän on entinen joka on annettu ennen pakkolunastuspäätöstä. Lähden istuntoon. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”
JK Toivotan herttaista saunatunnelmaa”