Kirje 1927-2-9, Kotona

Rakkaimpani! Työnjohtajan ja veljeni käynnin tulokset olivat, etteivät saaneet Toppilan miehiä vaan sen Matti Harjun, joka oli Toivosen aikana halunnut. Hakkuupalkaa se oli tahtonut 2 1/2 mk rungolta isoista puista ja 2 1/2 mk tunnilta pienistä. Y ei ottanut karttaa mukaansa eikä vielä piirustanutkaan. He tutkivat vain kotona ja kirjeessäsi oli kartta, joka oli mukana ja Y sanoi hyvin metsässä ymmärtävänsä tarkoituksesi mistä hakataan. Savenajo on käynnissä. Wiitakangas ei tullut eilen vaikka lupasi. Illalla tuli Ruostesaari ei kait se sitten kestä kauan, kun vain kolme luomamiestä tulee. Y. sanoi, että siellä on hyvä saven saalis. Koivulta kysyin siitä ajosta ja hän sanoi saaneensa vetäjät 25 mk neliö.Pyysin työnjohtajan kirjoittamaan, vaan hän tuumasi, kun emäntä kirjoittaa niin usein. Kehotin häntä sittenkin tekemään niin. Wuolle ei ole kirjoittanut. En muistanut sitä Hauden kirjettä panna mukaan, vaan nyt sen pistän.
Tämän päivän työsuunnitelma ja täytäntöönpano. Savikololle 4, jos ei Kusti tule, sitten 6 jos hän tulee. Lennu ja Kinnunen Mehtälään muranajoon. Uuno sahanmuhia ajamaan ja heinään loput. Huomenna saa mennä jo Sarjanperälle ja tuumasi, että jos itse hakkaamme niitä pieniä puita kuormat niin nekin tulevat ajetuksi sivussa. Olen kehottanut työnjohtajaa menemään sinne kotisarkaan, kun kuiskitaan, että Tohverin Matti ajaa Jyrkän sahalle Savimäen metsää ja meidän metsästä vie toisinaan kuormia omina puinaan ja myy niitä. Sama olis tietysti muidenkin mokkyreitten kanssa, jos heillä olisi hevoset ja sen vuoksi kait tämä kantelu on tullut.
Yhä täällä on lentsua. Jokisaaren emäntä on kuollut, kun se on muuttunut keuhkonkuumeeksi. Meillä on kaikki terveenä. Milloin pistäydyt kotona. Olkkonenkin aikoi sinne kirjoittaa. Lämpöinen tervehdys omaltasi”