Kirje 1927-6-2, Nivalassa

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Nyt ovat lapset kotona. Kalervo sai ehdot saksasta ja Kaino ruotsista, jota jokainen ihmetteli, Katri pääsi suoraan, Kertulle ruotsi ja matikka. Lapset lupasivat kirjoittaa vaan olimme puutarhaa laittamassa 11:sta niin jäi kirjoittamatta.Eilen ei satanut eikä sada tänäänkään, joten pellot kuivuvat kylvökuntoon. Rakennusmiehiä ei ole tullut. Niille Kokkolaan meneville heinille emme ole saaneet vaunua ja sieltä kiirehditään. Arveltiin tänään saatavan. Nyt vasta pääsi suutari pois. Kerttu puuhailee navetassa ja sanoi olevan niin vaikean sieltä erota, kun ei oikeata johtoa siellä ole.
Kunnanveroa maksoimme 10.000 mk sitä menee 18.000 mk. Weimme sinne meijeritilin ja jäikin vähän. Perunoita päästään äestämään. Peruna saadaan maahan vasta helluntain jälkeen. Työnjohtaja on yhtä reipas ja iloinen vaan herkkä hän on. Mehtälästä tuli Teuvo juuri noutamaan ohransiemeniä. Sanoivat tänään siellä saatavan kylvön tehdyksi. Perunamaatkin on jo muokattu. Kerttukin aikoo muuttaa sinne pian, sillä hän ei voi syventyä H:ssä lukemaan.
Tuntuu niin hyvältä, kun käyt meidän hommiamme järjestämässä. Puhutaanko siellä sodasta. Oululaiset toivat jos minkälaisia juttuja ja me emme ole huomanneet mitään erikoista.
Tuopas meille joku sitruuna, että saamme helluntaiksi simaa. Sitten toisit vain jostain kaupasta sipulia oikeita suomalaisia syötäväksi ja paraat siemeneksi ottaisimme. Jos vain näihin on aikaa Sinulla. Tervetuloa kotiin. Korkein suojatkoon Sinua omasi”