Kirje 1927-6-30, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Kuulehan, kun ratamestari ei ole luvannut rautatien yli vetää sitä puhelinlankaa eikä myöskään pylväitä valtion maalle ilman ettei ole haettu siihen lupaa. Näitä pylväitä on ainoastaan 5 valtion maalla erehdyksessä tullut. Niihin on lanka vedetty. Hommaa nyt se niin vihdoinkin olisi se valmis.Täällä meillä on kiperä paikka selvitettävänä, kun sikalan kellariin tuli näillä sateilla vettä niin runsaasti, että tallin lankut kelluvat ja siellä on yksi sika, jonka pitäisi porsia. Olemme miettineet, mihin panna tuo vesi. Voisihan panna perunamaalle vaan kun sekin on jo aivan tarpeeksi märkää.
Etköhän pääsisi Tolosen haudalle ja samalla saisit meitäkin ohjata, sillä paikan päällä olisi parempi. Kalervo sanoi niillä varsoilla olevan kovasti ruokaa ja Wesa on pysynyt oikein hyvin haassa. Nyt nostavat takstoolia pystyyn. Jopa siitä tulee vähän liian korkea liiteri vaan täytyy kait se niin olla, että mahtuu ylös ja alas. Turnipsin harvennuksessa ovat Aune ja Taisto. Meinaan, että kun ne jonku päivän ovat, niin mennään kauppaan ja ostetaan pukukankaat kumpaisellekin. He nukkuvat Muhjalassa ja Katrin piti päästä Aunen viereen. Ja arvaat mitä minä toivoin, kun olin yksin 29. p iltana, kun oli niin äärettömän kaunis ilma ja aivan yksin.
Tohtori täällä menee lomalle ja pyysin jos tohtori ottaa Wienon vastaan ja hän lupasi vaan ei ollutkaan kun Wieno meni. Hän käy Ylivieskassa tohtori Pentin luona, vaikka onkin henkisesti kovin reipastunut. Aino Määttä lähtee tänään. Tule käymään, jos suinkin pääset. Lämpöinen tervehdys omaltasi”
Kalervo käskee kysyä isältä mitä tehdään niille laudoille, jotka ovat Jyrkän myllyllä tämän liiterin seinälaudoiksi jätetty, sillä siellä nyt vielä saa kantata ja höylätä vaan pian pannaan se seisomaan. Sinne on myös lankkujakin jätetty. Kalervo koettaa puuhata vaan poikanenhan se on, kun ei ole ollut paljon mukana töissä. Nyt ei sada vaan on pilvinen ilma. omasi”