Kirje 1928-1-12, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Etkö yhtään kykene sitä verorahaa maksamaan apteekkarille, sillä tuntuu hyvin kohtuuttomalta, kun juuri maksoin 19.820 markka väkirehuista, että nyt tulee heti tämä päälle. Kyllä minä kykenen tämän hoitamaan, mutta kuten tiedät olisi minulla kuukauden lopulla toiset tarpeet. Ehkä Kalervo nyt löytää puuta, että saatasiin talosta edes apulantojen ostoon rahat.On hyvä, kun se Kerttu yrittää nostaa sitä karjaa, mutta kyllä se ei kykenisi heinistä paljon maksamaan kun maksaa ostetut väkirehut ja kaurat. Kyllä se vetää vakavaksi, kun näkee ne meijeritilit.
Kuten sanoin maksan rouva Holmingille. Jos saat sen lehmän myydyksi niin lyhennä sillä ellet muuta voi maksaa heille. Eetu Honkalla lienee ansaittuna 2000 mk. Kysy Ransulta kuinka paljon on kuormia 65 niin näet onko otot ja ansiot suhteelliset. Luultavasti on ajettuna 3000 kuormaa. Metsätöistä kirjoitan Kalervolle. On ihana, että Kalervo on nyt sinulla koulattavana.
Katrin kaveri Kirsti ei ole samassa koulussa vaan viereisessä. Tämä on Kirkkokatu 6 ja Kirstin koulu 12. Pelkään vähän, että Katrille tulle ikävä vaan ehkä hän pian tottuu.” —