Kirje 1928-2-12, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Lähetän kapsäkin takaisin, sillä meillähän on kaksi kotona ja Kerttu ottaa toisen. Pistän sinne lihaa ja voita.Meillähän kävi onnettomuus yhden hiehon kanssa, sillä se tuli kipeäski puolen päivän aikaan ja poikiminen on vasta ensi kuun alussa. Vasikka oli pahasti eikä saatu syntymään. Viime vuonnakin se poiki kesken. Niin päätimme, että paras on teurastaa eikä rääkätä raukkaa. Niin haettiin illalla kymmentä käydessä lahtari kovassa myrskyssä. Nyt lähetämme puoli vasikan paistia ja sitten tätä hiehon lihaa. Vasikan liha täytyy ensin käyttää, sillä se pikemmin pilaantuu.
Täällä on yhä pyry. Lauantaina piti miesten ruveta lannan ajoon, sillä ei hirvennyt hevosiakaan pitkälle matkalle panna. Kerttu hommailee lähtöä. Kyllä tulee puute. Ransu kävi noutamassa rahaa 400 mk ja sanoi, että savi tulee ensi viikolla ajetuksi. Eetu on ottanut rahaa 2300 mk. Ransu sanoi savikuormia olevan 4000 kuormaa. Ransu kysyi työtä, kun savenajo loppuu.
Woi kun pääsisit käymään jossakin välissä kotona. Kalervo aikoi kirjoittaa töistä. Juholta kysyin maksanko palkkaa. Hän käski panna vain ylös. Weikko ei tullut käymään kotona vaikka vähän odotimme.”