Kirje 1928-2-15, Kotona

Rakkaimpani! ”Teuvo leikkasi ”Liitosta” tämän ja on halukas hakemaan tätä, mutta tahdoimme ensin näyttää Sinulle ennen kuin panee hekemuksensa.Tiistaina oltiin hirsillä, vaan päivällä alkoi sataa vitilunta, joten keli meni iltapäivällä. . Sarjanperän hakkaaja on saanut hakatuksi ja tulevat tällä viikolla ajetuksi. Hänelle on jo annettu 200 mk ja nyt pitää antaa 700 mk, jonka työnjohtaja hirsireissulla vie. Siellä kuului olevan vielä sitä seiväsmetsää vaan metsä tuntui olevan niin täynnä lunta ja semmoiset pienet puut vain vähän näkösällä. Kotisarasta ei lopu vielä hirret, vaan jos toisella roikalla on aikaa auttaa.
Kertulle annettiin 500 mk mukaan. Hänellä oli ennakkoluuloja savolaisista. Kalervo kävi hakemassa 10.000 mk, jonka panimme kunnanpankkiin, vaan täytyi 1000 mk ottaa, kun sähkö maksettiin ja jauhatus joulukuulta.
Woi kun tulisit kotona käymään. Ottaisit tämän tilin Jyrkän myllyltä ja järjestelisit muutenkin, vaikka eihän meillä mitään niin erikoista. Sanoit ”Eva” vaan minusta tuntuu, että kotikin ikävöi. Korkein suojatkoon Sinua omasi”