Kirje 1928-4-12, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Wai neljäs ori syntyi Heikkilään. Hyvä niinkin, sillä onhan meillä kylliksi tammoja. Kalervolle kirjoitin talousasioista, joten sinä saat nyt huolia sitä vähemmän.Wai sinä olet huonosti voipa. Sepä valitettava asia. Toivottavasti on ohimenevää. Kotona käydessäni en muistanut sanoa, että lähettäisitte säkin perunoita tänne. Enempää ei tarvitse, sillä luultavasti en pidä kesällä palvelijaa, kun ei ole huoneiden lämmittämistä ja olen 6 viikkoa pois.
Se puimakoneen osto on kaksiteräinen asia, sillä kassamme laihtuu mutta toisaalta se Mehtälä on niin suuri talo, että ennemmin tai myöhemmin täytyy se ostaa. Sen tähden ostetaan jos puolella hinnalla saadaan. Riemun reet jätetään Mehtälään vaikka hevonen tuodaan. Kirjoitan Kalervolle. Terveiset Kyöstisi”
Rakkaimpani! ”Kirjoitin jo eilen pitkän paimenkirjeen, mutta nyt on uusia asioista, joista teidän täytyy saada tieto. Lauantain ja sunnuntain Liittoon joutunee ilmoitus, että Isku on astutukseen käytettävissä. Mutta samaan ilmoitukseen jatkoksi pistin: Riihikuivaa Esa-kauraa, itävyys 99% on saatavana a`2:50 kg. Syöttökauraa a`2:10 kg. Siemen ja syöttöohraa samoilla hinnoilla.
Sitten emme poikien kanssa sopineet mitä kauraa ja mihin kylvetään. Niistä ohjeet myös toisilla liuskoilla. Laila Saalasti lähetti minulle 600 mk ja sanoi äitinsä sanoneen, että laina on koroton. Näin se tyttö korkonsa kuittaa. Odotan huomenna tietoja Reisjärven matkasta. Luultavasti ei tullut ainakaan lehmiä, sillä arvaan huutajia olleen niillä. Miltä näyttävät harjoittelijat? Kirjoitan pojille kylvötöistä. Antakaa usein raportteja, että pysyn mukana. Silloin voin tyrkätä kylkeen. Jään odottamaan tietojanne Omanne”