Kirje 1928-4-15, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. En minä oikein sairas ollut. Toverini piti vain suursiivousta, niin en saanut minäkään rauhaa. Sain illalla Vienolta kirjeen, jossa hän sanoi, ettei oikein jaksa lukea heti. Eikös me isä annakin olla pakottamatta, siksi kunnes hän itse haluaa. Sanoi olevansa reipas ja ymmärtää että terveys on ensimmäinen.Sitten se alttarivaate. Viime sunnuntaina oli ollut kirkkovaltuuston kokous ja ukot olivat niin anteliaita ja olivat luvanneet käyttää siihen varoja ilman ompeluseuroja. Nyt Mustakallio tahtoi tietää alttarivaatteen värin, että osaisi laittaa alttarin ympäristölle samanlaiset värit.
Iida kävi täällä ja sanoi äitinsä olevan hyvin huonon eikä toivoa paranemisesta. Hänen on hyvin vaikea olla, jos ei pääse Mehtälään. Iida ehdotti, että otettaisiin Olga toukokuuksi ja Lyyli toveriksi, kunnes hänen olonsa selvenee. Nyt puhun karja-asiasta. Niemelän karjakko oli sanonut, että yhtenään käy Oulun talousseuran puolesta agronomi ja konsulentti katsomassa ja neuvomassa hoitajia. Kyllä odotan Kerttua kotiin. Olin jo luulossa, että erottavat meidät tarkastusyhdistyksestä.
Kaksi nuorta poiki kesken ja heti teurastettiin. Nyt Ahkera eristettiin ja annettiin kalkkia. Kyllä on ihana, että kaikki nuoret ovat poikineet ja se on Kertun ansioita. Hän koetti hoitaa niitä. — Postiin kiire. Lämpöinen tervehdys omaltasi”