Kirje 1928-6-13, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Tuntuu hyvältä, että olet lähempänä, vaikka olisi tuntunut hyvältä, että olisit tullut suoraan kotiin käymään.Menimme Vienon kanssa kirkkoon ja pojat lupasivat kirjoittaa ja olivatkin viemässä kirjettä asemalle, kun palasimme kirkosta. Eikös ollutkin mukava, kun sinun lahjasi joutui Kainon syntymäpäivän aamuna. Hänelle se takki sopi oikein hyvin ja Vienolle takki vielä paremmin, vaikka Vienon takkia ei oikein saata panna kirkkoon värin vuoksi. Täällä on Katrilla vieraana kaksi Tolosen tytöistä. He ovat oikein kiltteja hyvin kasvatettuja tyttöjä. He lähtevät kotiinsa keskiviikkona. He toivat Katrille lahjaksi hopealusikan oikein paksun ja Kainolle antoivat syntymäpäivälahjaksi lusikan. Kainossa ei ole kuumetta vaan se kummallinen pistos. Saa nähdä sopiiko lääkäriin meno tänään. Vienon paino on samassa kuin tullessa oli. Ruumiin lämpö myös samassa.
Täällä on ollut kylmät tuulet ja huoneita on pitänyt lämmittää. Toissa yönäkin näkyi olevan kuuraa. Nyt on lämmintä 11 astetta. Tulisi lämmin että Vieno saisi olla ulkona. Voi kun en muistanut Kertun leningistä mainita. Se sopii paremmin Kainolle. Sopiihan se Kertullekin vaan ei pue niin hyvin kuin Kainoa, jolle se on tosi sievä. Kun isä tulee kotiin niin ratkaistaan kuka leningin saa.
Pojat kirjoittivat töistä. On se kumma kun kasakoita ei ole oikein saatavana ja työinto on melkein lopussa. Tulethan kotona käymään näyttelyn aikana, että näkisit meidän puuhiamme. . Tunnun niin epävarmalta, kun ei ole työnjohtajan varmaa otetta. Miehet hommaavat kesannolle. Voi kun olisit täällä, kun kaikki on niin kotoisen kaunista. Korkein suojatkoon Sinua omasi”
Rakkaimpani! Tuothan isä Katrin alusvaatteet kotiin, kun hän kaikki jätti sinne, kun olivat pyykissä. Ja sitten jätin sinne lukurenkaan kirjan ”Onnettaren suosikki”. Siinä oli ruskeata paperia kansien päällä. Ja sitten vielä toisit kullankeltaisia kruunukynttilöitä paketin, että saataisiin alttarille kynttilänjalkoihin. Täällä on kylmä sade aivan tuntuu jäätyvän. Voi kun tuntuu hyvältä kun tulet kotiin käymään. On totta, että Sinun täytyy monesti meitä moittia vaan niin on mennyt. Odottava omasi”