Kirje 1929-1-18

??? Rakkaimpani! ”Tietysti ei minulla ole mitään asiaa, vaan kiitän käynnistäsi ja varotan, ettet pökerryksiin kylve nyt herttaisessa saunassa, johon minäkin hengessäni pistäydyn sauna-aikana. Noustuamme oli Vienolla pieni nuha ja yskäkin, mutta muuten on reippaana. Tentti on kello 6. Kuvaa nyt parhaan ymmärryksesi mukaan se Humu minulle sekä syyt, jotka saivat Veikon katumapäälle. Tätä en muistanut sinulta pyytää lähtiessäsi. Niin paljon olen perillä, ettei se ole hyvä kävelemään, vaikka piti olla Idun kaltainen. Ja paljon muutahan ei Veikko tarvitsekaan, kun vaan huomaa toisen epävarmuuden.Soitan sunnuntaina noin kello 8. Toivottavasti pojatkin ovat silloin luonasi, joten voin puhua heidän kanssaan ellei äänesi kuulu. Syd. terveiset teille kaikille Isältä”
JK. Kaiken varmuuden vuoksi on käytävä katsomassa, onko Nivalan taksoituslautakunta pannut jotain mitä minä en ole ilmoittanut. He eivät saa verottaa mistään muusta kuin maatilan tuloista. Kaikesta muusta mm. Jyrkän myllyn osingoista on täällä maksettava. Saamme olla varmat, että he olisivat yrittäneet ellei kirjat olleet täällä. Muuten en olisi muuttanutkaan, sillä pakkoa siihen ei ollut vaan rettelöiden välttämiseksi sen tein.
Sano Veikolle, että antaa olla siemenien lähetyksen torstaihin, ellei ehtinyt jo lähettää, sillä Saarinen ei ollut täällä, joten menettelytavasta en ehtinyt sopia. Jos ovat asemalla, niin antaa mennä. Vieno on kirjastossa. Hän näyttää voittavan lentsun. Syd. terveiset teille kaikille Omaltanne”