Kirje 1929-1-2, Helsinki

Rakkaimpani! ”Onnellista jatkoa! Kiitos kirjeestäsi. Jos luet pojille kirjoittamani kirjeen, niin näet mihin käytin vuoden ensimmäisen päivän. Se oli tarkin tilaselitys, mitä olen tehnyt. Sinäkin saisit panna muistiin perusluvut samoin Kerttu. Pojat osannevat antaa sille arvon.Toivon, että sinä tulet tänne Kainon tilalle hetkeksi. En uskalla kuitenkaan vaatia sitä, sillä kyllähän minun täytyy tulla toimeen, mutta siellä tullee heti suuri kaipio. Samoin lienee Kertun laita, koska Kaino tulee, johon olen hyvin tyytyväinen. On hyvä, että tulevat yhdessä, sillä on vaikea nähdä sitä Wienon syömättömyyttä, kun hänelle luvut ovat tärkeämmät kuin ravinto, josta kumminkin kaikki riippuu. Hänen täytyy erikoisesti tästä huolehtia. Emme ole sopineet mitä Teuvolle maksetaan. Hän kai tulee olleeksi juuri kaksi kuukautta. Riittäneekö 1000 mk vai pitäneekö maksaa 1200 mk tältä ajalta. Tuumika poikien kanssa. Enempää kuin 600 mk marras- ja joulukuulta ei makseta, mutta jos pidätte sen kohtuullisena niin maksetaan se. Veikolle kirjoitin, että hän puhuu Teuvolle, jos hän haluaa tulla meille kesäksi.
Aattoillan vietin yksikseni. Kyllä minua pyydettiin Liakalle ja Kontiolle. Minusta on niin mukava juhlallisina hetkinä olla yksin. Tuntuu niin kuin olisi lähempänä Jumalaakin, kun ei kukaan häiritse. Ostin illansuussa valinkauhan ja kaksi tinaa ja valoin tinat sinulle ja itselleni. Sinulle tuli juuri sellainen puolikuu kuin siinä kortissa, jossa lintuset (lapsemme) istuvat. Eli paremmin sanoen, niin kuin puoliskoseppele, joka on erinomaisesti sidottu. Minun tina kurkotteli ylöspäin. Se on näkyvämpi, mutta heikompi rakenteeltaan. Milloin tulet niitä katsomaan?
Sano Kertulle, että väkirehut nyt vähän helpottanevat, vaikka se ei kaupassa tunnu, kun on myyjillä kalliit varastot. Syksyllä ostin hyvään aikaan. Nyt on parin viikon perästä maksu. Toivon sen voivani säästää, että saatte veroihin. Panin tänään pankkiin siihen menevän summan, mutta en tiedä varmaan tulemmeko toimeen jälellä olevalla. Toivottavasti, kun jo maksoin vuokrani ja tytöt tuovat muonaa. Menen aamulla katsomaan Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”