Kirje 1929-1-3, Kotona

Rakkaimpani! ”Tänään lähtevät tytöt. Eilen kirjoitin vaan kellomme olivat yöllä seisoneet ja niin myöhästyimme junalta. Tänään on leudompi ilma ja miehet päättivät mennä tekemään säilytyspaikkoja miehille ja lannan ajoon. Tuo Jyrkän mylly on kiusan paikka. Viime lauantaina lupasivat jauhot eläimille ja sitten maanantaina eikä sittenkään saatu kuin vasta keskiviikkona. Ja tämä on ikävä, kun lehmät joutuvat aivan punaleimalle ja kun on niitä hyviä lehmiä, joille täytyy antaa.Meijeritili oli 11,1175 vaan siitähän jo otimme 2000 mk ja Teuvolle maksoimme ja tyttöjen matkat. Ja käteiskauppa tekee 2000 mk, joten koetamme saada veron maksetuksi, vaan osuuskaupan lasku, sähkölasku ja väki vielä niin pitäisi saada jotain myydyksi, että pääsisi kulkemaan. Weikko oli illalla huolissaan ja mietti miten saataisiin maasta enempi myytävää.
Torni taas mulistaa. Illalla oli tuli välikamarin takassa, niin lopulla raasua rupesi kaikki savu tulemaan sisään, joten koko hiillos piti viedä keittiö pesään.
Olkkonen ei tiennyt milloin verotus alkaa, pian kumminkin. Ei ollut lähettänyt Kruuvin veron ulosottoa. Koetamme kassakirjoja laittaa kuntoon. Lapsilla ei ole kuin joku satanen kullakin, emmekä käyneet vielä niitä kassakirjoja tarkastamassa. Lämpöinen tervehdys omaltasi”