Kirje 1929-10-24, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi ja niistä neuvoista ja ohjeista, joita annoit. Täällä nyt on sula ja sataa vettä. Kyllä Veikolla tuntuu olevan kiire ja pitäisi keretä paljon vaan ehkäpä sitä onkin sulaa pitempään.Esityksesi on oikea, että lähdettäisiin maanantaina. Yritämme sen tehdä, kun on naisapua Eve ja Ida, jotka sitten tulevat vapaa viikoksi jäämään meille. Tänään saavat Mehtälässä viimeiset riihet puiduksi ja Teuvo lähtee. Luultavasti perjantaina muutetaan sieltä pois. Ida Knuuti ei soittanut eikä kirjoittanut vielä. Se on omituista. Vaan tänne soitti Ylivieskasta metsätalousneuvoja Ritaniemi ja sanoi: Kuulin ministerin tiedustaneen karjakkoa. Minulla on sisko, joka on käynyt Jokioisten kaksivuotisen karjanhoitokurssin ja on nyt luonani eikä vielä ole ottanut paikkaa. Hän voisi tulla käymään, että saisitte tutustua ja hän näkisi karjan ym. Lupasin pian ilmoittaa, sillä ennätimme jo tiedustaa karjakkoa, joka pitäisi olla vapaana, vaan varmuutta ei ole. Ja miksi ei Ida sano mitään.
Kalervon selkä on parempi. Hän kävi Oikarisen luona ja hän arveli iskiakseksi ja käskenyt hierottaa ja Kalervo on käynyt Jaakolan luona.
Kuule kummaa toissa yönä on Aholassa syntynyt kaksoset tyttö ja poika. Kerttu meni heti eilen sinne ja vei vähän joka laatua vaatetta ja ruoka-aineita. Anttuuna oli ollut kovin väsyneen näköinen ja pyytänyt, että tulisin heti siellä käymään ja menen tänään käymään ja koetan viedä, mitä Kerttu sanoi tärkeimmästi siellä tarvittavan. Ransu oli ollut nolo. Hoitajaksi koettavat saada Kankaalta Hennan.
Veikko on ottanut 7 miestä. Arveli, että mitä jos ottaisi Martin kuukausi kaupalla, sillä niin mielelläni ottaisin sen johtajaksi. Iisakki särki vähän myllyä oli pudottanut kivennostosakset pyöriessä. Vuorokauden se sai seisoa, kun seppä sitä korjasi. On vielä korjaamista vaan kumminkin voi se pyöriä omasi”