Kirje 1929-10-25, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi! Saimme kirjeen, jossa Ida K ilmoitti, että se hänen ilmoittamansa tyttö oli ottanut jo paikan Kempeleestä. Nyt soitamme heti Ylivieskaan Ritaniemelle, kun puhelin aukeaa ja pyydämme hänet tänne käymään.Täällä on yhä sulaa ja tuullut on koko yön niin kovasti, että aivan ovat huoneet ratisseet. Eilisen päivän satoi vettä ja maat ovat niin pehmeät taaskin, ettei pelloille saa lantaa, kun rattaat uppoavat akselia myöten ja kyntäminen on vain rääpimistä. Tuo tuleva lanttumaa ja turnesmaakin jää kesken lannoittamisen ja kyntämisen. Siinä olisi vielä 5 sarkaa lannoittamatta. Tuntuu hyvältä, kun on tuullut, että vähänkään kuivaisi maat, ettei kellarit täyttyisi vedestä.
Jaakolainen väittää, että Kalervossa on iskiaskolotus ja tänään hänen pitää taas mennä sinne käymään. Mehtälässä kävin eilen ja siellä on neljä miestä ja puivat riihtä. Tänään kaksi miestä puhdistavat rusan?, sillä eivät eilen kerenneet ja toiset tyhjentävät karsinoita, siis ei mitenkään ne joutaneet muuttamaan vielä tällä viikolla.
Teuvo lähti torstaina ja jätti tänne rahaa 1000 mk, kun aikoi laittaa puvun ym. Kävin Anttuunaakin katsomassa. Siellä olivat kaikki niin hyvin voipia ja lapset olivat aika suuria. Poika painoi 3.600 kg ja tyttö 2,400 kg. Kyllä se oli minusta sievä parivakassa ja niin kiltisti nukkuivat. Henna on siellä nyt hoitamassa. Anttuuna itse on iloinen ja sanoo, ei minulle olisi kahta annettu, jos en jaksaisi niitä hoitaa ja niin tyytyväisenä hän vain makasi. Lauantaitervehdys omaltasi”.