Kirje 1929-10-28, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi! Perjantai-iltana 7 junalla tuli se neiti Riitaniemi tekemään karjakon kauppaa. Hän oli pitkä tyttö ja polkkatukka. Miellyttävän ja aran näköinen. Luulen ja uskon, että he sopivat Kertun kanssa hyvin. Sanoi, en uskaltaisi tulla näin suureen karjaan, ellei olisi tiedossa niin hyvää apua. Hän teki työihmisen vaikutuksen. Kädet olivat kovat ja karkeat ja muuten niin aran luonnollinen. Hän on kotoisin Parkanosta ollut karjakkona Turun lähellä, palkka saanut 450 markkaa vaan Kerttu ei luvannut kuin 400 mk ja kahdet kengät ja niin hän lupasi tulla 1p marraskuuta. Navetassa nykyisin käypi ilolla vaan ei ilman uhrauksia ole tähän päästy.Meijeristä saadaan yli 13.000 mk vaan siitähän menee tarkastusyhdistykselle lehmämaksu 30 mk. Tosin se kannetaan kolmessa erässä. Missähän on kirjeeni viipynyt vaikka Kerttu vei sen torstaiaamuna niin aikaseen laatikkoon. Meillä on nyt 40 porsasta eikä kysyntää ole. Olemme luvanneet 100 mk porsaasta. Ei Mehtälästä vielä voitu muuttaa. Pojat V ja K kävivät yhdessä siellä ja olivat nähneet siellä niin paljon työtä, jotka täytyy tehdä ennen muuttoa. Sulo on isäntänä siellä ja kyllä on miehiä ollut tarjolla. Viime viikollakin melkein joka päivä.
Tuosta puhelimesta olen puhunut linjakorjaajan kanssa. Hän sanoi, ei pattereissa eikä koneessa ole vikaa vaan luulee olevan vian siinä, kun osa langasta on ruostunutta paalituslankaa ja hän aikoi käydä korjaamassa panemalla oikeata puhelinlankaa. Häntä ei ole näkynyt. Siitä on jo kulunut kaksi viikkoa, kun hän kävi täällä tutkimassa. Niilo kävi tuomesta ottamassa langan irti ja erotti porsliininappulaan. No Sinä soitit ja kuului niin hyvin siis auttoi se Niilon korjaus. Kiitos soitostasi.
Eilen tuli vieraaksemme Nurmesniemen emäntä ja Mustakallion rouva. Kalervo kertoo kaikesta, kun tulee sinne käymään. Kerttu möi Otson 2700 mk Suhoselle, oka toi rahaa heinistä 4000 mk ja loput aikoi lähettää loppuviikolla. Kiire Kalervo on lähdössä omasi”