Kirje 1929-10-6, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Täällä alkaa maa mennä jäähän. Saa nähdä miten pitkään kylmää vai tuleeko jo talvi.Maanantaina oli lahti 3 lehmää teurastettiin. Niissä puuhissa menee nyt tämä viikko, kun laittelemme niitä säilöön ja kaikki kuntoon. Kerttu on aivan navetassa ja iloitsee toveristaan. Kun hän yhden yön oli sikalassa ja nukkui vain 2 tuntia, pyysin häntä nukkumaan, ei nuoren ihmisen tarvitse päivällä nukkua. Hän on paljon pitempi ja vanhempi Kerttua tuossa postikorttikuvassa, vaan seisoo kolossa, joten näyttää lyhyemmältä.
Täällä maa näyttää menevän jäähän, jokohan talvi tulee. Olin eilen Peltoniemessä kuuntelemassa puhettasi kyllä se tuntui mukavalta, kun aivan hengityskin kuului. En joutanut kuuntelemaan muita puheita, kun Kertun ja Iidan piti mennä ristiäisiin ja häihin. Veikko kirjoittaa tuossa Kalervolle. Eilen aurattiin kartanon ympärillä ja nyt vielä yritetään Nevasaaren vainioon auraamaan ne 5 sarkaa. Lantaa ei sinne saa, kun on niin kovin tiet polkeutuneet kyhmyiseksi ja nyt jäätynyt, niin on vaikea siinä viedä mitään kuormia varisematta.
Saimme Hagmannin koulun juhlaan kutsun. Täytynee lähettää sähkösanoma. Kiirehdin postiin. Taivaan Isä siunatkoon teitä äiti”