Kirje 1929-11-1, Helsinki

Rakkaimpani ”Kiitos kirjeistänne. Luultavasti olen aina käynyt marraskuun janassa kotona, vaan nyt ei ole toivoakaan. Työtä on nykyään niin paljon, että pää tahtoo asua kipeänä, mutta muuten olen terve.Kalervo oli soittanut ja sanonut käyneensä sairaalassa tarkastettavana, mutta olivat palauttaneet komppaniaan. Harjoituksissa hän ei ole ollut. Luultavasti ei pääse sunnuntaina tänne. Kirjoitin Kertulle välissä. Kyllä Kertun täytyy tulla tänne lääkäriin. Kaino lähtee maanantaina. Kengät kuuluivat sopivan. Heillä on ollut koulussa aikalailla työtä.
Jalanderin kanssa jouduimme vastakkain, kun julkaisi tuhman kirjelmän. Sunnuntaina puhun noin 11/2 tuntia radiossa Suomen kansalle. Sen puheen kirjoitin viime yönä. Sunnuntaiaamuna soitan taas teille, kun saatiin kuntoon se johto.
Odotan Weikolta kirjettä. Luultavasti on Weikko ottanut jonku entisiä miehiä sen särkyneen tilalle joko kuukausikaupalla tai vuodeksi. Se Antti olisi ollut liian puhelias, ellei se ollut poikamaisuutta. Älkää lähettäkö nyt kapsäkkiä Mustakallion mukana, sillä hänellä on tuomisensa, Mutta se Wienon Nivalan kouluoloja koskeva tutkielma on lähetettävä. Wastakaan ei saa tuoda tänne niin paljon kerralla, kun ei ole mitään kylmää paikkaa. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”
Rakkaimpani ”Jos Teuvo on ajossa niin käske Kertun täyttää nämä kaavakkeet lisäämällä verot. Samoin pitäisi hänen ottaa tietoon se luokitus, että saisi tulo- ja omaisuusverokaavakkeet. Palvelijain verotuksesta teette siellä ilmoituksen. Wähäkankaan tytöt eivät ole Nivalassa verotettavia. Werotus koskee viime vuotisia. Niitäkin, jotka ovat menneet pois kuten Hilkka, Aune ym. Kyllä näistä kaiken muun keskellä on huolta. Minusta tuntuu, että minulla olisi yllin kyllin muutenkin. Mutta meneehän tuo tämäkin, kun jatkaa päivää. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”