Kirje 1929-11-18, Helsinki

Rakkaimpani! ”Odotin hartaasti kirjettäsi. Eilen en soittanut, kun arvelit, ettei puhelinta saada kuntoon siellä. Oli ikävä, kun en pyytänyt Sinua tänne jo viime viikolla, sillä olisit saanut olla sairaanhoitajana. Minulle tuli nimittäin pieni sairaskohtaus lauantaiaamuna kello 5. Samantapainen kuin 27 v 4 kk sitten Maijan päivänä, vaikka nyt ei ollut umpisuoli vaan joku munuaishäiriö. Lauantaipäivän pysyttelin kotona vaan eilen kävin Kalervoa katsomassa ja nyt olen ollut koko päivän työssä. Toivottavasti kaikki menee ohi. Pyysin luokseni saman lääkärin, joka nyt hoitaa Kalervoa, aamulla kello 6. Sain samalla jutella hänestä. Kalervo on nyt reippaana ja nähtävästi paranee niistä vammoista, hän silmänsä ym. vikojen vuoksi pääsee pois.Kainolle soitin eilen. Sanoi pääsevänsä jouluksi kotiin. Leseitä tilasin vaunulastin. Niissä on 7000 kg leseitä a 1/15 ja 2000 kg ruisrehujauhoja a 1/65. Niitä voi käyttää sioille ja lehmien kunnostamiseen. Joulukuun alussa teidän pitää lähettää maksu minulle Smk 11350.
Olen laittanut tytöille vaatteita, maksanut verot ja nyt pitää kerätä tulo- ja omaisuusveroon varoja, joten minulla ei ole siihen rahaa.
Syömälakko on loppunut Tammisaaressa. Kutsukorttia ei ole tullut vielä. Paras kai olisi ollut tulla omilla, vaan nyt pian tulee kutsu. Kirjoittakaa usein. Jos teillä on rahaa, niin ota mukaan. Rahtiin tarvitaan lähes 1000 mk. Tulen toimeen, kun vain joulukuun alussa maksatte tämän lastin. Jään odottamaan tuloasi. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”