Kirje 1929-4-29, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kirjoitin Weikolle. Kyllä ne pojat menettävät liian paljon, kun eivät kirjoita ja kysele mitään. On niin joutava yksipuolisesti aina määritellä, kun ei tiedä muuta kuin mitä sinä vähän ilmoittelet. Mutta eihän sinun silmä pitkälle ulotu. Sinne Mehtälään on mentävä mahdollisimman pian. Ei saa ajatella vain Heikkilän töitä, sillä talo, jossa ollaan vain 6 kk vuodessa, tarvitsee huoltajansa. Jos syystä tai toisesta ei Sulo ja Matti molemmat heti pääse, niin saa ottaa miehen päiväläiseksi korjaamaan latoja. Mutta vähintään 3 miestä ja 3 hevosta on sinne vietävä heti. Mitä karjan vientiin tulee, jos haluatte pitää 7 päivään karjan kotona, kun on karjapäivät. Woishan kotoa viedä ruokatarpeet ym. Silloin Iida yksinään tulisi siellä toimeen. Sitten voisi 8 p lypsyn ja navetan puhdistuksen jälkeen viedä karjan sinne ja Nanni. Mielestäni olisi paras, että Wappuna muuttaisivat muut. Se olisi sopiva muuttopäivä tai viimeistään 2 pnä. Latojen korjauksien ja hakkuiden tähden olisi Kalervon mentävä sinne heti.Jos minä lähden ensi viikolla tarkastamaan maaseudulle niin tulen pyhänä kotiin, mutta varmuutta ei ole. Mahdollista, että se jää seuraavaan viikkoon. Mutta jos menen Mikkeliin ja Kuopioon, niin tulen myös kotiin. Ohrien puhdistuksesta olen ennen kirjoittanut. Siihen lienee ryhdytty. Heti, kun puhdistettu on pantava idätykselle. Kauroja lienee jo pantu. Joko pajan takana voi aurata? Olitko meiejerin kokouksessa. Miltä näyttävät harjoittelijat? Perunansiemen kai ehtii nostaa 7 p jälkeen, kun karja viedään Mehtälään. Perunankylvö jäänee kesäkuulle. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”
Rakkaimpani! Anna pojille nämä rakennussuunnitelmat ohjeineen. Kertulle minulla ei ole kuin surullisia uutisia, sillä vaunun puutteessa ei ole vielä lähetetty punaleimaa. Minä painostin kovasti lähettämistä. Lupasivat parhaansa tehdä. Ei auta muu kuin ostaa soijaa välipalaksi. Woihan kysyä Ylivieskan osuuskaupasta, jos sattuisi olemaan. Koettakaa nyt hankkia, sillä eivät joudu vielä tällä viikolla sinne, kun tavara on Turussa.
Helsinki elää vaalitouhussa. Kyllä minä taidan jäädä nyt pois eduskunnasta, sillä minua pelottaa se vastuu, joka syksyllä alkaa. Tule nyt mahdollisimman pian meitä katsomaan. Järjestäkää heti Wapulta Mehtälään meno, että järjestyisi asunto-olot ym. normaaliksi, kun harjoittelijat tulevat. Terv. Kyöstisi”